søndag den 17. november 2013

Hvidløgssnegle

Hvidløgssnegle med hvedeklid



1,5 dl vand - lunes 
1 dl mælk
25 g gær
2 spsk honning
Salt 
2 spsk olie
40 g hvedeklid
Ca 250 g hvedemel 

70 g smør 
3-4 fed hvidløg


Rør gæren ud i vandet og tilsæt resten af ingredienserne og rør godt. Hold lidt tilbage af hvedmelet, man kan jo altid tilføje mel, men det er svært og fjerne det.Ælt dejen godt og lad det derefter hævet lunt og tildækket i 30 min.
Lav nu en hvidløgssmør af smør og presset hvidløg - som røres sammen.
Rul dejen ud til en firkant og smør smørret ud over brødet.
Rul herefter dejen sammen efter samme princip som kanelsnegle.
Skær rullen ud i lige stykker, jeg fik 16 stk. Kom dem i en bradepande eller springform og sæt det lidt tæt sammen.
Lad sneglene efterhæve i ca 20-30 min.

Herefter bages de i ca 25 min ved 200 grader eller til de er gyldne.
Lad dem afkøle i ca 5 min inden servering..


lørdag den 16. november 2013

Moderne forloren hare

Med inspiration fra Go Appetit uge 44, har jeg lavet denne klassiker -  forloren hare. Rullet ind i parmaskinke og med masser af nødder og et pift af æblejuice. Serveret med honningkartofler og sellerimos.



4-5 pers.

650 g hakket flæsk/ kalv
2 æg
70 g havregryn
70 g fint hakket haselnødder
1 løg fint hakket
Æblejuice ca 1/2 dl.
Timian
Salt/ peber
Parmaskinke 8 stk


Farsen røres sammen i en skål med æg, nødder, løg, æblejuice og havregryn. Smages til med timian, salt og peber. Læg parmaskinke på et stykke bagepapir og lav 4 "pølser" af farsen. Læg en ”pølse” på hvert af de to stykker bagepapir med parmaskinke . Rul ”pølserne” stramt og bag dem ved 200 grader i 45 min. 
Honningkartofler
1 kg små kartofler med skræl.               
2 spsk olie blandes med 2 spsk honning

Skær kartoflerne i skiver på 0,5 cm..Put dem op i et fad med honning, knust peber, salt, og olie.Bages ved 200 grader i 45 min. 

Sellerimos
1 selleri
Saft af 1/2 citron
1/2 dl mælk
1 stor spsk smør
Honning
Timian
Kog selleristykkerne i saltet vand til de er møre. Mos dem, tilsæt smør og brug kogevandet til at justere tykkelsen. Smag til med mælk, salt, citronsaft, timian og lidt honning.

søndag den 10. november 2013

Kyllingetærte med røget paprika og hytteost






Kyllingetærte med røget paprika og hytteost


2 kyllingebryst
1 stort løg
1 rød peber
2 tsk røget paprika
Et drys italiensk kryddersalt
3 æg
2 del hytteost
1/2 dl mælk
75 gram revet mozzarella
1 færdigkøbt tærtebund - er for doven til at lave den selv :-)

Skær kyllingekødet i små tern, gør det samme med løg og peberfrugt. Steg løg og peberfrugt i lidt smør. Tag dem af panden og steg kyllingekødet, tilsæt paprika og salt. Paprika skal ikke brændes af som karry, så bliver det bittert i smagen!
Smæk dejen i en tærteform, hæld grønsager og det stegte kyllingekød i. Pisk æg, hytteost, lidt peber og mælk sammen.  Hæld det i over kødet og drys med ost. Bages i 40 min 180 grader!

mandag den 12. august 2013

Salat med hindbær

Hindbær - Her i en super skøn salat med ristede græskarkerner og saltede mandler








1 bakke blandet salat 
1 bakke friske hindbær
1/2 håndfuld græskarkerner ( ristes gyldne på en pande) 
1/2 håndfuld mandler ( hakkes groft) ( jeg brugte saltede mandler) 

Dressing: olie og honning 

lørdag den 13. oktober 2012

Amerikanske pandekager med æble og cane sirup


Amerikanske pandekager med æble og cane sirup






1 dl kærnemælk
1 dl mælk
1 æg
1 knsp. salt
korn af ½ stang vanilje
1 spsk. sukker
3 spsk. smeltet smør
2 dl hvedemel
1 tsk. bagepulver
lidt olie til stegning
½ æble i meget små tern
Crane sirup


Pisk kærnemælk, æg, salt, vanilje, sukker og smør sammen.

Bland mel og bagepulver og pisk det i æggeblandingen. Steg små pandekager i olie på en varm, pande. Når de har sat sig en smule på den ene side, kan du komme et par æbletern i hver. Steg dem næsten gennemstegt og vend pandekagerne og steg dem færdige på den anden side.

Servér straks pandekagerne med flere æbletern og evt. sirup.