søndag den 29. maj 2011

Chokoladekage med tørrede rabarber



 


Måske kender du til det at der ligesom skal være en anledning, af en eller anden slags, for at man kan få sig selv til at lave søde sager. Sådan har jeg det i hvert fald. Derfor holder jeg altid skarpt øje, med om der lige skulle være en eller anden lille anledning til at lave noget sødt. I forrige uge var det så heldigvis store bededag, altså en fin anledning til at bage chokoladekagen her. Kagen er lavet med tørrede rabarber, som giver kagen et meget friskt og anderledes touch. De tørrede rabarber bliver meget intense og syrlige i smagen, så brug dem med omtanke. De kan også bruges i salater og i cookies. Holdbarheden skulle være flere måneder, men det har jeg ikke selv prøvet. Der gik kun en uge fra jeg lavede dem, til de blev brugt her i kagen.

De tørrede rabarber laves sådan her 

Tænd ovnen på 100 grader. Gerne varmluft.
Rens den ønskede mængde rabarber. Skær dem ud i stykker på ca 8-10 cm. Skær dem derefter ud i meget meget tynde strimler. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen i 1½ time. Lad dem afkøle og klip dem i små stykker. Opbevar dem i en lille dåse/glas.






Chokoladekage med tørrede rabarber

200 g hvedemel'
150 g mørk chokolade
150 g smør
75 g sukker
3 æg
1 tsk bagepulver
1,5 dl piskefløde
1 spsk tørrede rabarber

Hak chokoladen og smelt den over vandbad. Bland mel, bagepulver og salt sammen. Pisk sukker og smør luftigt i en anden skål. Rør æggene i et ad gangen. Rør derefter den smeltede chokolade i samt fløden. Vend melblandingen og rabarberne i . Hæld dejen i formen. Bagetid ca 30 min ved 160 grader. Lad kagen køle helt af, træk den over med glassur og pynt evt med de tørrede rabarber.

onsdag den 25. maj 2011

Brunch på Mundgott







Byens bedste brunch, tør jeg næsten godt sige, at man kan få her på Brasserie Mundgott i Aalborg. Jeg har længe haft øje på den, så da svesken skulle på weekend hos mormor, var der en oplagt mulighed for at nyde lørdag formiddag på mundgott, sammen med manden min. Og en nydelse blev det. Hvis ikke det var fordi vi skulle andre ting, kunne jeg godt ha´siddet der hele dagen, og nydt den afslappede glade stemning ovenpå en formidabel brunch, hvor smagsløgene blev tilfredsstillet på fineste vis. Alt var super super godt, lavet af de bedste råvarer. Kødet var veltilberedt og mørt, appelsinmarmeladen på yoghurten var en fryd af intens appelsinsmag, brødet havde den perfekte seje krumme, spegepølsen en delikat smag af peber og æble - Ja, sådan kunne jeg blive ved. Det eneste som jeg ikke fandt helt godt, var portionen med øllebrød. Den var noget flad i smagen, men nu er det mange år siden jeg har fået øllebrød, så måske smager øllebrød bare fladt ?



Vi fik dette her:

Yoghurt med crunch og appelsinmarmelade.
Øllebrød med flødeskum.
Varmrøgede lakse riette.
Carpacccio af dansk mørbrad. Serveret med syltede græskar og brøndkarse.
Chorizo
Ristede kartofler og bacon på bund af salat, toppet med vagtelæg.
Pålæg fra slagter Kjaergaard. (Spegepølse med granatæble og peber)
2 slags ost med grove kiks
Makron muffin med citron/vanilje creme
Hertil økologisk smør og friskbagt brød












Hvis du kommer forbi Mundgott, så smut også lige ud på toilettet og oplev en tur i det grønne, med skov og fuglefløjt. Et ret sjovt og hyggeligt indslag.


søndag den 22. maj 2011

Honning-timianglaseret skinkeculotte, kartoffellasagne og fyldte mini peberfrugter

Nytårsaften fik vi mad fra SanGiovanni (indlæg fra nytår Her), og blandt de lækre sager var der en kartoffellasagne, som har rumsteret rundt i mit hoved lige siden. Jeg har derfor lavet min egen udgave, og jeg har lavet den som en mini-lasagne i små forme. Lasagnen bliver cremet og lækker, men da den også bliver lidt tung, synes jeg derfor det var passende at servere den i små forme. Lasagnen kan selvfølgelig også laves i et lille fad.
Honning-timianglaseringen er meget smagfuld og passer perfekt til kødet. Perberfrugterne er herligt og nemt tilbehør. De skal bages "oprejst" ellers flyder fyldet ud. Stil dem evt. i en lille ramekin/souffleform.






   





Kartoffellasagne

6 forme (diameter på ca 10 cm)

400 g kartofler
30 g smør
4 spsk mel
4 dl mælk
Revet ost

Skær kartoflerne ud i tynde skiver, og giv dem et opkog på 5-8 min. Hæld vandet fra. Smør formene med lidt olie. Lav en bechamelsauce. Smelt smør i en gryde. Tilsæt mel, og rør det til en melbolle. Hæld mælken ved, lidt efter lidt, og lad saucen koge op. Tilsæt salt og peber, evt revet muskat.
Hæld lidt sauce i formene (1 stor spsk) og læg kartoflerne i formene. Hæld resten af saucen over og drys med ost. Bag dem ved 180 grader i ca 20 min, til de er gyldne.


Fyldte mini-peberfrugter

4 mini peber

Fyld
1 stor spsk revet ost
Et hakket forårsløg i tynde ringe 
1 spsk finthakket soltørret tomater

Bland fyldet. Rens og skær toppen af peberfrugterne. Fyld dem, og stil dem i en form, så de har åbningen opad. Bag dem i 20 - 25 min ved 180 grader.


Marinade til en lille skinkeculotte

2 spsk flydende honning
2 spsk sennep
2 spsk timian
s+p

Rør marinaden sammen, rids fedtet på skinkeculotten, og fordel marinaden hen over. Steg den ved 160 grader i 45-60 min. Centrumtemperatur mellem 65-70 grader. 

fredag den 20. maj 2011

Grøn kartoffelsalat

Et lynhurtigt indlæg -  med en lynhurtig mættende grøn kartoffelsalat. Tilbehør kød eller brød.








Grøn kartoffelsalat

2-3 pers.

500 g nye kogte kartofler skåret i tern

Kartoflerne blev vendt i marinade af

2 spsk olivenolie
1 fed presset hvidløg
3-4 spsk persille
lidt citronsaft
salt

Grønsalat

1 hjertesalat
Ristede græskarkerner og sesamfrø
Sukkerærter
Solttørrede tomater i olie (skået i små tern, eller som disse der er købt i tern)
evt. rosiner for at give sødme til salaten.



onsdag den 18. maj 2011

Gulerodssuppe med kartoffelKIKS

Bingoooo. Efter flere års søgen, har jeg nu endelig fundet opskriften på en gulerodssuppe, som er værd at skrive hjem om. Opskriften er fra kogebogen "Sund - på den fede måde " af Lone Kjær, dog har jeg ændret lidt på den. Suppen bliver sødmefyldt og let krydret af spidskommen, karry, hvidløg og sød chilisauce. Kartoffelkiksene smager skønt, og er et anderledes bud på tilbehør til en grønsagssuppe. Men de blev dog ikke helt så sprøde, som det var tiltænkt. Sandsynligvis fordi jeg ikke fik dem rullet tyndt nok ud. Opskriften på kiksene er fra min kartoffelbibel til højre for dig. De er lidt besværlige at lave, men skal man lave dem til mange, kan de sagtens laves lidt tid i forvejen. De smager fint kolde.







 Gulerodssuppe

 3-4  pers.

1 hakket løg
500 g gulerødder i skiver
400 g kartofler i tern
2 tsk karry
2 tsk spidskommen
2 fed hvidløg
7,5 dl bouillon (brugte øko hønsebouillon)
2 dl kokosmælk (evt light)
s+p
Olie

Tilbehør

Græsk yoghurt 0,2%
Sød chilisauce

Varm olien i en gryde, brun karryen af. Tilsæt spidskommen og svits løget med. Tilsæt gulerødder, hakket hvidløg og kartofler og svits et par min. Hæld bouillon over grønsagerne og lad det hele simre under låg i 20 min, til de er godt møre, gerne let udkogt. Blend suppen, tilsæt kokosmælk og varm suppen op, smag den til med s+p. Server suppen med græsk yoghurt og chilisauce. 

Kartoffelkiks

4 bagekartofler
2 æggeblommer
s+p
Olie til fritering

Skæl og riv kartoflerne groft. Pres vandet godt ud af dem. Tilsæt æggeblommer og s+p. Bland det godt, og hæld massen på en bageplade med bagepapir. Tryk massen ud til en firkant. Bag kartoflerne i ovnen ved 180 grader i ca 10 min. Derefter rulles kartoflerne med en kagerulle, så firkanten bliver så tynd som muligt. Bag "dejen" videre i 5 min. Skær dejen ud i firkanter/ eller den ønskede facon, og friter kiksene gyldent brune og helt tørre. Læg dem på fedtsugende papir og drys dem med salt. 

mandag den 16. maj 2011

Gratineret kylling med svampe og låg af kartoffelpure

Jeg må fortsætte med den søde knold. Igen fra bogen til højre for dig.
En rigtig hyggeret, med fløde. Mums. Tilsæt evt. rosmarin, timian, oregano eller basilikum til kartoflerne.









Gratineret kylling med svampe og låg af kartoffelpuré


2 kyllingebrystfileter
3-4 skiver skinke
250 svampe
2 dl piskefløde
100 g revet ost
s+p

Kartoffelpuré

10 kartofler
mælk
s+p

Steg kyllingefileterne på en pande. Når de er stegte, skær dem i skiver og drys med s+p. Rens svampe og skær dem i tynde skiver. Steg dem på panden, tilsæt fløde og lad det simre til fløden begynder at tykne. Hæld de stuvede svampe i et fad, læg kyllingen over, sammen med skinken.

Kartoffelpuré

Skræl og kog kartoflerne møre. Mos dem godt med en kartoffelmoser eller igennem en sigte. Spæd til med kogende mælk, indtil konsistensen er som en grød. Smag til med ´s+p. Dæk fadet med puré, og drys med ost. Gratiner i ovnen, indtil osten får en flot fave. Server straks  

lørdag den 14. maj 2011

En dejlig gave og cupcakes med Mrs. Darlingtons lemon curd




Hvis du mener at ha læst dette en gang før, er det som helt korrekt. Blogger har de sidste dage været nede, og indlægget fra i torsdags er i den forbindelse forsvundet.  Jeg skriver det derfor liiige igen.

Nå, men for et par uger siden blev jeg rigtig glad om hjertet, da jeg modtog denne dejlige kurv fra Kronen, med alle mulige lækkerier. Gaven var fra de flinke mænd i Frejlev. 1000 tak for det.
I kurven var der bl.a. et glas med engelsk Lemon curd fra Mrs Darlingtons. Lemon curd er en frisk creme lavet på æggeblommer, og den bruges typisk til at smører på scones, brød eller som her i kager. Jeg har skåret toppen af cup-kagerne, og smurt dem med den friske curd. Toppen er pyntet med glasur af mascarpone, kokosmælk, flormelis og lemon curd. Kagerne er lavet på sød kokosmælk, som går fint i spænd med den fiske lemon.  

(Jeg lige skynde mig at skrive at jeg også har været så heldig at blive "be-gavet" af de flinke mænd fra Gug og  Vodskov, men gaverne her var ikke spiselige. 1000 tak også til jer) 

På glasset står der er den er lavet med kærlighed, og det er ikke løgn. Kunne ikke have lavet den bedre selv ! 





Cupcakes med Lemon curd

12 stk.

3½ dl hvedemel
1 tsk vanillesukker
1 tsk bagepulver
125 gram blødt smør
1½ dl sukker
2 æg
1½ dl kokosmælk
Lemon curd

Topping lavet på slum af

Mascarpone
Flormelis
Lemon curd
Kokosmælk

Pynt

Blåbær



Tænd ovnen på 175 grader. Bland hvedemel, bagepulver og vanillesukker sammen i en skål, og stil den til side. Kom smør og sukker i en anden.skål og pisk det hvidt. Tilsæt ægget et ad gangen og pisk. Rør melblandingen i skiftevis med kokosmælken. Fordel dejen i forme og bag dem i ca 20-25 min. Lad kagerne køle af. Skær toppen af kagerne og smør med lemon curd og læg toppen på igen. Pynt med topping og blåbær.  



onsdag den 11. maj 2011

Grillet flanksteak med ostepanerede kartoffelskiver og peberfrugtsauce

Flanksteak bliver fantastisk på grillen. Måske fordi kødet er tyndt og har en store overflade, så man virkelig kan fornemme smagen fra grillen. Mørt og saftigt bliver det også. Kødet blev smurt med olie, barbecuekrydderi,  hvidløgsalt og peber. Steaken blev grillet over direkte varme i 6 min. på hver side. Derefter fik den lov til at hvile ca 8-10 min, uden folie. Den blev skåret meget meget tyndt ud på skrå og på tværs af fibrene. Kartoflerne kom også i grillen. De blev super lækre og sprøde, uden at blive for fede. Lav mange af dem, for de er hurtigt væk !
Saucen er en af mine ynglings. Den er smagfuld, let at lave og passer til det meste. Saucen på billedet blev lidt lys i farven, det skyldes at jeg brugte ½ gul peberfrugt. Det plejer jeg ikke. Normalvis bruger jeg kun røde peberfrugter, men nu var der lige ½ gul i køleskabet, og man bruger jo hvad man har. Ik.




Billedet blev taget i fuld sol, derfor skyggerne.


 Ostegratinerede kartoffelskiver

2. pers

2 bagekartofler
1 dl rasp
1 dl revet ost
1 æg
lidt mel

Rens og skær bagekartoflerne ud i t tynde skiver. Bland mel og rasp, på en tallerken. Slå ægget ud i en anden og pisk det let sammen. Hæld mel ud på en tredje tallerken. Vend kartoffelskiverne, først i mel, derefter æg og til sidst i rasp og ost. Smør et fad med olie og læg skiverne heri. Bag dem ved 180 grader til de er gyldne, ca 20-30 min.




Peberfrugtsauce

1 rød peberfrugt
1 løg
1-2 fed hvidløg
2, 5 dl grønsags eller hønsebouillon
75 g mascarpone

Skær løg, hvidløg og peberfrugt ud i tern. Sauter dem godt i en gryde med lidt varm olie. Tilsæt 2,5 dl bouillon, og lad det koge 15 min. Blend den, og tilsæt mascarpone, som skal piskes godt ud, så der ikke kommer klumper. Ellers blend lidt igen. Smag til med s + p.

tirsdag den 10. maj 2011

Kartoffelburger med laks og pebersalsa

Søde knold, du kommer alt for lidt på menuen. Det skal der rettes lidt op på. Her er den brugt som en skæv variant til en alm. burger. Kartoflen er sat i stedet for burgerbollen. Køb gerne bagekartoflerne så store som det er muligt, så der er god plads til fyldet. Kartoflen skal flækkes på langs og bages mør i ovnen. Skær den værste runding af, så skiverne bliver en anelse flade ! - Pebersalsaen bliver skøn, lav den også til andet lyst kød, eller til en alm. burger. Opskriften er inspireret af Anders Walbergs " Kartoffelkogebogen". Den blev købt, da der var bogudsalg i feb.    








Kartoffelburger med laks

2. pers.

6 små bagekartofler eller 4 store.
2 stykker laksefilet.
2 tomater
100 g frisk spinat
lidt smør
Rosmarin
4-6 trætandstikker

Gør kartoflerne rene, og flæk dem på langs. Skær dem lidt til, så de bliver en anelse flade. Specielt dem der skal bruges som bund. Smør dem med lidt olie, og drys dem med salt og lidt rosmarin. Bag dem i ovnen til de er møre ved 180 grader. Skær laksefileterne ud. En laksefilet skæres i 3 stykker, hvis kartoflerne er små, ellers kun i 2. Bag laksestykkerne i ovn ca 15- 20 min, sammen med kartoflerne.

Skær tomaterne ud i skiver. Skyl spinaten og sauter den i lidt smør, kun til de falder en smule sammen. (½- 1 min ) ( lav spinaten helt til sidst)

Saml burgeren, og stik en tandstik igennem hele burgeren, så er der lidt hold på den. Server med pebersalsa omkring.

Pebersalsa

½ gul peber
½ rød peber
1 tomat
olie
sød chilisauce (brugte ca 2 spsk) - brug mere hvis du gerne vil have den stærk.
s + p

Skær peberfrugterne i små tern. Flå tomaten, ved at koge den et øjeblik, så skindet løsner sig. Skær tomaten i fine tern. Varm olien op, og sauter grønsagerne i 8-10 min, til de bliver godt bløde. Smag til med sød chilisauce, salt og peber. Server med det samme.



mandag den 9. maj 2011

Marengstærte med fyld af rabarber

En skøn marengstærte med fyld af rababer, bagte jeg til min mors fødselsdag, forrige lørdag. Hun fik valget imellem en cheesecake med blåbær, en chokoladekage med kirsebær eller denne rabarberkage. Så må de andre to skønne kager på den kilometer lange to-do liste................................................................  
(Jeg brugte et ret stort tærtefad, derfor fik jeg ikke dækket kanterne helt, som det ses på billedet)










Marengstærte med fyld af rabarber


Tærtedej

150 g hvedemel
1 knsp. salt
100 g blødt smør
2-3 spsk koldt vand

Fyld

500 g rabarber
250 g sukker
1 stang vanille
2 past. æggehvider
100 g sukker
2-3 spsk kokosmel

Bland de snittede rabarber med sukker og vanille, bag dem ved 160 grader i ca 10 min, til de er møre.


Bland mel og salt, og smuldr smørret deri. Saml dejen hurtigt med koldt vand. Rul dejen ud og læg den i en smurt tærtefad. Læg et stykke bagepapir i tærtebunden, fyld den med lidt ris, så siderne ikke glider ned under forbagningen. Forbag bunden i 20 min ved 180 grader.

Læg de bagte rabarber på bunden. Pisk æggehviderne stive, tilsæt sukkeret lidt efter lidt, mens du pisker.
Fordel marengsen oven på rabarberne, drys med kokos, og bag kagen i ca 15-20 min ved 170 grader.


lørdag den 7. maj 2011

Langtidsstegte koteletter med peperoni ala det lille koekken

Koteletter. Jeg er ikke meget for dem. Det er jeg altså ikke. Virkelig ikke. No no. Har nok fået for mange af dem i 80érne. Meeen ( og der skulle jo komme et men) da jeg så en ret med langtidsstegte koteletter på bloggen Olgasmad, tænkte jeg alligevel at de skulle ha en chance. Imens jeg svømmede rundt på Olgas blog, så jeg en anden sjov ret med koteletter i fad, som var lavet med peperoni. Retterne har jeg slået sammen, og lavet min egen langtidsbagte koteletter med grønsager og peperoni ala det lille koekken. En ret som jeg HELT sikkert vil lave igen, selv om koteletterne ikke blev så møre at kødet faldt fra hinanden, hvilket jeg havde regnet med, og set frem til. Det er jo ligesom det der var meningen med langtidsstegningen. Jeg har dog mistænkt min ovn for at være synderen, den er nemlig ikke særlig god, når den er på alm. ovn - så jeg tror ikke kødet fik varme nok i de første 60 min, før jeg fik skruet over på varmluft. Det må jeg lige ha eksperimenteret lidt med.

 Hvad er jeres erfaringer med langtisstegning ?









Langtidsstegte koteletter med peperoni

4 store koteletter
½ spidskål
½ fenikel
2 gulerødder
1 ds tomater
2 fed hvidløg
1 spsk hvidvinsedike
1 spsk rosmarin
1 spsk timian
½ spsk hvidløgsalt
½ spsk okø grønsagsbouillon
1 dl vand
1 dl fløde
peperoni
Lidt mel


Grøntsagerne skæres i fint ud og sauteres i lidt fedstof på en pande.
Grøntsagerne tages af panden og lægges i et fad. Koteletterne, som er vendt i hvedmelet brunes i lidt fedstof på panden.Koteletterne lægges oven på grønsagerne. Rør tomat, krydderier, hvidvinsedike, vand, bouillon godt sammen i en skål. Og hæld det over kødet. Bag fadet i 2½ time ved 150 grader. Når der er ½ time tilbage af stegetiden, tilsættes fløden i fadet og pynt fadet med peperoni. 


Retten blev serveret med ris og nacho rolls fra min goodiebag ved madbloggertræffet i Marts.










tirsdag den 3. maj 2011

Anmeldelse af Propaganda Aalborg

Restaurant Propaganda i Aalborg, besøgte jeg i lørdags.



 Det er en forholdvis ny restaurant, som hovedsageligt servere tapas.

Overordnet må jeg sige, at det var en rigtig positiv oplevelse at spise på Propaganda. Betjeningen var super god. Vi blev mødt af et meget smilende og imødekommende personale, hvilket jo spiller en hel del ind på oplevelsen af et spisested. Udover en dejlig betjening, var maden også ganske lækker. Alle råvarerne var meget friske og retterne smukt anrettet. Jeg er vild med deres menukort, fordi det både indeholder forholdsvis traditionelle retter som eksempelvis oksemørbrad med svampe og sky - men også retter som er lidt anderledes. Jeg valgte sprængt svinemørbrad med rålakrids og pistacienødder, det må da siges at være en ret, med et tvist. Desuden var jeg også meget tilfreds med serveringen, først kom de kolde retter, derefter de varme og til sidst naturligvis dessert. Alle retterne kom altså ikke samtidig, som de ellers gør på nogle tapas restauranter !

Nu er det jo ikke lyserødt det hele, FOR, desværre var tilbehøret til kødet, nærmest ikke eksisterende.En stor skam, da tilbehøret for mig er det der virkelig løfter en ret. Perberodscremen til hellefisken var der kun ganske få dråber af, det samme var gældende for den pure´der fulgte med trommestikken. Det var noooget øv. Tilgengæld var retterne godt sat sammen, på nær en, og det var desserten (se billede for beskrivelse)             

Samlet set er Probaganda et helt klart et besøg værd, trods ridserne i lakken.

Her de 6 små retter der endte på min tallerken (der fulgte naturligvis brød med til alle retterne)

En lækker snack. Butterdej med oliven samt en slags meget tyndt flæskesvær.



Laksecannelloni med sprød toast. Smagte herligt, godt sammensat med lækkert fyld. ( Fyldet fik jeg egentlig ikke fat i hvad var. Ups!)



Sprængt svinemørbrad med med citrus / pistacie marinade og rålakrids. Spændende ret, som smagte skønt af lakrids.
Alle ingredienserne klædte hinanden godt, men det bliver hurtigt for meget lakrids, for mig. Så retten er perekt som en lille tapas.




Røget Hellefisk med radiser og peberrodcreme. Øv, der var så lidt creme, at man bare spise ren hellefisk.





Trommestik af fjerkræ, vendt i crust med sæsonens puré. Kødet var perfekt, mørt og saftigt. Den knassende crust, var meget smagfuld. Perfekt til kødet. Pureen var nærmest ikke eksisterende, kan ikke sige hvad den var af ?






Oksemørbrad med jordskokker, svampe og kraftig glace. Veltilberedt, smagfuldt og mørt. Helt i top.







Mazarinkage med ganache og hyldeblomst granite. Mange mange store roser til kagen, den var vidunderlig. Aldrig har jeg smagt så lækker en mazarinkage. Den får 12 ! - Hyldblomst granite og gnache, var også super lækkert, med passede desværre ikke helt godt sammen med kagen - så desserten ville vinde ved at blive delt til to, i stedet. (Jeg skal snart bage mazarinkage, det er helt sikkert ! ) 



mandag den 2. maj 2011

To enkle pastaretter (2)

Farfalle al  limone

Denne her pastaret, ser bestemt ikke ud af meget, I know. Meeenn lad dig ikke snyde, den smager himmelsk godt, cremet og frisk. Den er lavet på reduceret hvidvin, fløde og citron. Opskriften er igen fra Trine Hanemann " 365 hverdagsretter" til højre for dig.
Ps I opskriften er der brugt hvid peber, det undlod jeg, da jeg ikke er for vild med hvid peber. 






Farfalle al limone ( I bogen er der brugt tagliatelle )

500 g pasta ( jeg brugte kun 300 g, da jeg synes det passede bedre med mængden af sauce)
1½dl hvidvin
2 dl fløde
Skal af 2 øko citroner
s+p (evt hvid peber)
Friskrevet parmesan

Kog hvidvin ind med citronskal til det halve, tilsæt fløde og kog det ind til en cremet sauce, det tager 5-8 min.
Kog imens din pasta. Smag saucen til med s+p. Server straks med friskrevet parmesan og citronskal.

søndag den 1. maj 2011

To enkle pastaretter (1)

Jeg er ret pjattet med enkle smagfulde italienske pastaretter, selv om jeg ofte får spist for meget, når de er på menuen. Her den første af to enkle pastaretter, jeg har lavet for nylig. Pasta med mascarponesauce og ærter. Opskriften er fra "Moderne Mamma" en reklame bog fra Galbani, med mange gode enkle italienske retter. Jeg har brugt den før HER og HER








Pasta med mascarponesauce og ærter   (Penne al mascarpone e piselli)

400 g pasta
100 mascarpone
4 dl ærter ( frosne eller friske)
Frisk revet parmesan
Skallen af en frisk reven citron (jeg brugte saft fra 1 lemon i stedet)
s+p
Basilikum eller rosmarin efter smag

Pil ærterne, hvis de er friske og svits dem i lidt smør og salt på en pande, et par min. Tilsæt lidt basilikum eller rosmarin. Rør godt rundt.
Rør mascarpone, limesaft (eller citronskal) salt og godt med peber i en skål.
Kog pastaen al dente, og vend den i mascarponen og halvdelen af de smørsvitsede ærter. Lun det en smule i gryden. De resterende ærter drysses ovenpå pastaen, sammen med frisk revet parmesan og citronskal.