tirsdag den 1. februar 2011

Arrosto de vitello con serrano

Stegt kalvekød med serranoskine, bagte rødder og rosmarinsauce. Opskriften på kalvekødet kommer fra kogebogen "Moderne Mamma". Kødet blev helt fantastisk godt. Saftigt, smagfuldt og mørt. At lave kalvekød på denne måde, kan virkelig anbefales. Saucen blev meget tynd, og fik måske ikke den farve jeg lige kunne ønske, men smagte fint.


Kalvekød med serrano og bagte rødder

2 pers.

4 skiver kalvekød
4 skiver serranoskine
4 træspyd
5-6 gulerødder
Birkes
Olie

Skræl gulerødderne, og skær dem i lange stave. Vend dem i birkes og olie, og bag dem i ovnen i 30-40 min, 180 grader.
Læg en skive serranoskinke på kødet og fæstn det med et træspyd. Steg kødet ved god varme i 2-3 min på begge side, kun til det lige får en sprød skorpe !


Rosmarinsauce

½ zittauerløg
½ spsk. olie
½ dl. rødvin
1 stilke rosmarin eller
1 tsk. tørret rosmarin
2 dl. mørk fond
30 g. kold smør
salt
peber


Løget pilles og skæres i skiver, olien varmes i en gryde og løg klares. Rødvinen hældes på, og rosmarinen kommes ved, og det koges ned til det halve.
Fonden tilsættes og koger med et par minutter. Det hele sigtes gennem en fin sigte. Hældes tilbage i gryden, og smørret piskes i.
Hvis man ønsker en tykkere sauce kan man piske lidt mere smør i. Tilsæt evt. lidt  rosamrin før den serveres.









2 kommentarer:

  1. Hvor lyder det bare lækkert - det skal helt sikkert prøves :-) Jeg er helt solgt til rosmarin, så jeg tror at den sauce lige vil være mig....

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  2. Hej Birthe,
    Tak tak :-)
    Jeg plejer egentlig at bruge meget timian, men er kørt lidt død i det, så rosmarin er nu et hit..
    :-)
    Boegeskov

    SvarSlet