søndag den 1. maj 2011

To enkle pastaretter (1)

Jeg er ret pjattet med enkle smagfulde italienske pastaretter, selv om jeg ofte får spist for meget, når de er på menuen. Her den første af to enkle pastaretter, jeg har lavet for nylig. Pasta med mascarponesauce og ærter. Opskriften er fra "Moderne Mamma" en reklame bog fra Galbani, med mange gode enkle italienske retter. Jeg har brugt den før HER og HER
Pasta med mascarponesauce og ærter   (Penne al mascarpone e piselli)

400 g pasta
100 mascarpone
4 dl ærter ( frosne eller friske)
Frisk revet parmesan
Skallen af en frisk reven citron (jeg brugte saft fra 1 lemon i stedet)
s+p
Basilikum eller rosmarin efter smag

Pil ærterne, hvis de er friske og svits dem i lidt smør og salt på en pande, et par min. Tilsæt lidt basilikum eller rosmarin. Rør godt rundt.
Rør mascarpone, limesaft (eller citronskal) salt og godt med peber i en skål.
Kog pastaen al dente, og vend den i mascarponen og halvdelen af de smørsvitsede ærter. Lun det en smule i gryden. De resterende ærter drysses ovenpå pastaen, sammen med frisk revet parmesan og citronskal.

2 kommentarer:

 1. Øjjjj, det skal jeg da prøve! Jeg ved ikke hvad der sker når jeg ser kogebøger igennem, nogle ting ser jeg simpelthen ikke - som denne f. eks :-)

  Kh
  Birthe

  SvarSlet
 2. Hehe.. det kender jeg godt. Det er meget forskelligt hvilke opskrifter der fænger. Ved første gennemlæsning af en kogebog kan det være nogle, mens det ved anden gennemlæsning kan være nogle helt andre. Underligt..
  God Mandag til dig..

  SvarSlet