Når jeg tilfældigvis har kogte kartofler i overskud, hvilket ikke sker så ofte, men når det gør, bager jeg fluks dette her sesam-kartoffelbrød. I min distræthed, havde jeg glemt at ridse det. Brødet blev derfor ikke helt så kønt at se på, men pyt, det smager underskønt.
Sesam-kartoffelbrød
400 g kogte kartofler
2½ dl mælk
1 spsk olie
1 spsk brunfarin
25 g gær
1 tsk salt
450 g hvedemel
50 g sesamfrø
1 sammenpisket æg til pensling
2 spsk sesamfrø til pynt
Riv de kogte kartofler groft. Lun mælken lillefingervarm og rør gæren i. Tilsæt olie, sukker og salt. Rør hvedemel, kartofler og sesamfrø i og ælt dejen godt. Lad den hæve i 1 time. Del dejen i 2, og form to aflange brød. Efterhæv i 20 min. Pensl med æg og drys med sesam. Rids dem let. Bages ved 185 grader i 40 min.
Super måde at få bruge en rest kartofler på - det ser vel nok lækkert ud :-)
SvarSletMange hilsner
Birthe
Hejsa :)
SvarSletHvor er det bare en god idé :)
Det må jeg helt sikkert prøve en dag..
De bedste hilsner fra Anita
http://livogmad.blogspot.com/
Det ser rigtig lækkert ud:)
SvarSletVi har desværre sjældent kogte kartofler i overskud, ganske enkelt fordi vi ikke spiser kogte kartofler. Næste gang jeg laver kartoffelmos fisker jeg vidst li et par stykker fra:)
Jeg synes nu, det ser skønt ud sådan der - og jeg kan forestille mig, at kartoflerne gør brødet ekstra lækkert :-)
SvarSletHej B..
SvarSletTak :-) og brødet holder sig frisk længe. Det er et stort plus..
:-)
Hej A,
SvarSletTak skal du ha..
:-)
Hej MM,
SvarSletTak :-) - Det er også meget sjælden vi får kogte kartofler, det er kun de helt nye kartofer jeg får kogt.
:-)
Hej P,
SvarSletTak skal du som ha. Billedet blev også taget lidt fra siden. Men et lækkert brød, bestemt !
:-)