torsdag den 3. marts 2011

Wok uden wok, og som måske ikke er wok..

Jeg ejer ikke en wok, men derfor kan man jo godt lave wokmad alligevel. Jeg gik derfor på jagt efter en god opskrift, og faldt over en wokret på dk-kogebogen.dk/wok. Den står listet som en wokret, og det er den måske også - Og så alligevel ikke og jo måske. Nej, jeg ved ikke. Det bestemmer du. Det er i hvert fald ikke normalt, at der skal flødeost i en wokret, er det ?       

(En herregod wok-ikke wokret, som man (jeg) nemt kan forspise sig i)




Kalvekød med cremet fuldkornspasta og græskarkerner

2 pers.

250 g kavekød i tern
1 pakke frisk fuldkornspasta
1 bdt. forårsløg
2 store gulerødder
100 g. ærter
75 g. flødeost med løg og krydderurter
50 g. græskarkerner
2 dl. kalvebouillon
2 spsk. hvedemel
2 spsk. olie
salt
peber

Rist græskarkernerne let på en tør pande.
Skær løgene i ringe, snit gulerødderne i 5 cm lange tynde strimler
Vend kødstrimlerne i mel. Brun dem i olie i en dyb pande/wok. Drys med salt og peber.

Kom grøntsagerne ved kødet og tilsæt bouillonen. Kog det hele et par minutter under låg.
Kog pastaen og hæld vandet fra. Kom pastaen i retten. Tilsæt flødeosten og lad den smelte. Hæld retten i en skål og drys græskarkernerne henover

9 kommentarer:

  1. Uhmm, det ser da super godt ud!!! Det tror jeg da at jeg kan få kæresten til at spise - han HADER wokmad - så derfor laver jeg det aldrig..........i wok ;-)

    Jeg har en rigtig god opskrift på kylling i wok, hvor kyllingen er marineret i ananasjuice - mums....

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  2. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

    SvarSlet
  3. Hej Igen :)

    Undskyld, at jeg måtte slette min besked ovenfor. Men der var desværre fejl i den :(

    Din pastaret ser virkelig lækker ud..

    Jeg kender godt tricket med at bruge flødeost i pastaretter, det smager nemlig bare super godt :)

    De bedste hilsner fra Anita
    Liv og Mad

    SvarSlet
  4. Hvor ser den wokret lækker ud. Vi wok'er mest udendørs om sommeren, fordi vi har et udendørs gasblus, der er perfekt når grønsagerne skal lynsteges ved høje temperaturer, men nu er opskriften i hvert fald gemt:-)

    Det er i øvrigt første gang jeg kommenterer herinde, men det er fordi jeg ikke kunne finde ud af, hvordan jeg skulle gøre. I dag kom jeg så pludselig til at se "opskriften" på hvordan man gør ude i højre bjælke. Kan godt være den har ligget der længe, men jeg har ikke set den før nu, så hermed min første, men bestemt ikke sidste, kommentar:-)

    SvarSlet
  5. Hej Birthe..
    Hehe.. mon ikke du kan få kæresten med på denne her, nu den ikke er så wok agtig :-)
    Og 1000 tak for tip om Ananasmarineret kylling i wok, den bliver lavet i aften ! - Glæder mig til at smage den..
    :-)
    Boegeskov

    SvarSlet
  6. Hej A,
    Det gør som ingenting. Tak for din besked :-)
    Ja, det er et ganske godt trick med flødeost til pasta. Smager skønt !
    :-)
    Boegeskov

    SvarSlet
  7. Hej L,
    Mange tak for din besked, dejligt du så min beskrivelse til højre. Jeg kan desværre ikke få kommentarboksen frem, uden at man skal ind på selve indlægget. Har kæmpet noget med det, men den vil altså ikke :-( Øv.. Tænkte derfor at jeg villle skrive det i højre side
    :-)
    Og super smart du kan lave wok udendørs. Tror nu jeg vil til at wokkkkeee lidt mere, det er jo nemt og sundt mad ...
    :-)
    Boegeskov

    SvarSlet
  8. Wok-ret eller ej, lækkert ser det ud! En god vegetarret er pasta med champignon i cremet flødeostesovs.

    SvarSlet
  9. Hej Anne..
    Tak skal du ha..
    Åhh, ja champignon i flødeostesovs, det er for lækkert !
    :-)

    SvarSlet