søndag den 14. november 2010

En pragtfuld blåbærkage

Kage kan man jo godt bage - specielt på en søndag, hvor min bror og kæreste har været på besøg. Kagen der blev bagt denne eftermiddag, var en pragtfuld blåbærkage. Blåbær smager jo helt fantastisk i kager. Til denne kage, skal der der tilsættes mange blåbær, 300 gram for at være præcis. Måske er det derfor den bliver så god. Da der skal tilsættes så mange, har jeg valgt at købe blåbærene på frost - ellers bliver det en lidt bekostelig kage. Blåbærene skal først drysses over kagen til sidst, men desværre synker blåbærene til bunden efterhånden som den bages. Det har jeg dog forsøgt at forhindre, ved at rulle blåbærene i mel, før jeg dryssede dem på, men det virkede desværre ikke. Jeg havde ellers læst det skulle afhjælpe problemet. Pragtfuld bliver den nu alligevel.

Blåbærkage.






3 æg
300 g blåbær
3 dl sukker
3 dl mel
100 g smør
1,5 tsk bagepulver
2 tsk vaniljesukker


Smelt smør.
Pisk æg, sukker og vaniljesukker til det bliver luftigt. Bland mel og bagepulver, og vend det forsigtigt i. Tilsæt smørret, lidt ad gangen. Rør hele kagen forsigtigt sammen, og hæld dejen i en smurt springform. Drys blåbærene over, og drys med lidt sukker. Kagen bages i ovnen i ca 40-50 min ved 180 grader.

12 kommentarer:

  1. Uhmmm, jeg ELSKER blåbær, så det er lige en kage for mig :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  2. Å jeg er VILD med blåbær og denne kage ligner en jeg elsker at bage med æbler (og druer, mandler eller blåbær) så en dag tror jeg jeg vil prøve kun med blåbær. Tak for inspiratioen.

    SvarSlet
  3. Dejligt at give inspiration videre :-)
    og blåbær kan man bestemt ikke få nok af.

    Hilsen
    Boegeskov

    SvarSlet
  4. Så er jeg i gang med kagen, og kan næsten ikke vente med at smage den..
    Tak for opskriften ;)
    Hilsen Mille

    SvarSlet
  5. Hej Mille..
    Åhh.. den er altså bare så god..
    Håber, jeg også du synes. Det, der gør den ekstra lækker, er at der skal så mange bær i.
    :-)

    SvarSlet
  6. Hej Mille, jeg har lige bagt din kage i dag, jeg brugte 200 g. muscovado sukker og 100 g alm. sukker, den smagte himmelsk, det er ikke sidste gang jeg har bagt den, tak for dejlig inspiration.

    SvarSlet
  7. det lille koekken29. august 2011 kl. 07.06

    Super godt :-))

    SvarSlet
  8. Skan man tø de frosne bær op først?

    SvarSlet
  9. Så er kagen blevet bagt og smagt! MUMS! Det er bestemt ikke sidste gang jeg bager denne lækre kage!
    Men jeg havde åbenbart brugt en alt for lille form... Det væltede ud over siderne og lavede lækre småkager på pladen nedenunder.
    Hvad str. form bruger du?

    SvarSlet
  10. Den er fantastisk go' med flødeskum, creme fraiche eller blød vanilieis - uhm!

    SvarSlet
  11. Har lige bagt kagen med ændringer, så den er tilpasset diabetikere.
    Erstattede sukret med 1 1/2 dl Perfekt Fit som næste gang bliver nedsat til 1 1/4 dl
    Smøret nedsat til 50g. Ellers blev opskriften fulgt

    SvarSlet
  12. Har tilsat chokolade - 70 % og marcipan.


    Så lækker.

    SvarSlet