mandag den 28. februar 2011

Søndagsmad

Søndagens aftensmad blev meget meget enkel, og lige så enkel den var at lave, lige så fantastisk godt blev resultatet. Kylling med pistaciepanade og (lidt) langtidsbagte tomater. Kødet blev saftigt og panaden smagte fint igennem, og gjorde kødet lækkert sprødt. Tomaterne, som jo ikke smager af det vilde på denne årstid, blev helt himmelske af de mange minutter i ovnen ( 90 min). Jeg har egentlig aldrig bagt tomater i ovnen på denne her måde, men det skal jeg da bestemt til.


Server pasta og en salat til.


Pistaciepanade

Mængden her passer til 2 kyllingefileter.

3o g pistacienødder (uden skal)
4 tsk. frisk revet parmesan
6 tsk rasp
1 fed hvidløg
salt

1 æg til panering.
Olie til at dryppe kødet med.

Blend alle ingredienser til panaden, så det bliver som rasp. Pisk ægget sammen, vend kødet i æg og dernæst i panaden. Placer kyllingen i et fad, evt beklædt med bagepapir. Dryp lidt olie over kyllingen. Steg den i ovnen ved 175 grader i ca 40 min. Efter 20 min stegetid, vendes kødet og dryppes igen med lidt olie.

Bagte tomatertomater

Antal tomater efter ønske.
Olie
salt
rosmarin

Skyl tomaterne godt. Skær dem over. Hæld olie på en tallerken, og og smør tomaterne i olien. Drys med rosmarin og salt. De bages i 60 min ved 150 grader, derefter bages de ved 175 grader i 30 min - sammen med kyllingen.

2 kommentarer:

 1. Pistacie-panering, det må da prøves. Det ser godt nok lækkert ud :-)

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 2. Hej B,
  jeps. Men gør det i ovnen, jeg har prøvet at stege dem med pistaciepaneringen på panden, det gik ikke.
  :-)

  SvarSlet