søndag den 2. januar 2011

Nytårsmenu fra SanGiovanni

Nu må jeg lige følge op på nytårsmenuen fra SanGiovanni, og store roser skal den bestemt tildeles. For det første var råvarerne helt i top, hvilket selvfølgelig smitter af på smagen. Sammensætningen af de enkelte retter var, for det andet, også helt i top. For det tredje var mængden af mad passende, så ingen gik sulten fra bordet. Hvad jeg dog vil give flest roser for, er at man på ingen måde kunne fornemme at  90 % af menuen var lavet på forhånd, alt var friskt og lækkert. Med menuen fulgte en udførlig beskrivelse af arbejdsgangen, for de få ting vi selv skulle lave, og der var desuden forslag til anretning. Det eneste der, efter min mening, ikke var helt godt, var tilbehøret til hovedretten. Her fik vi et meget stort stykke bagt fennikel, hvilket virkede meget voldsomt og dominerende. De syltede løg, var meget syrlige, for syrlige efter min smag. Men alt i alt, en rigtig lækker "take away" oplevelse fra SanGiovanni i Aalborg. Jeg har skrevet flere kommentarer under billederne. Link til SanGiovanni findes under min linkliste.

Forret:
Skalstegt middelhavstun marineret med urter, hertil cremet suppe af porre og jordskokker tilsmagt med trøffel og sprøde croutons

Suppen var tilpas pureret, med en smule "bid". Croutonerne var mere søde og bløde end normalt, hvilket var rigtig lækkert.

Tun helt veltilberedt.Hovedret:
Velmodnet oksemørbrad toppet med tapanade af svampe. Hertil kraftig sauce af frisk rosmarin, dagens grønt fra Torvet i Parma og kartoffel ”lasagne”

Mør og saftigt oksemørbrad. Kartoffellasagnen var cremet og sprød i overfladen. 


Dessert:
SanGiovannis mørke og rige chokoladekage toppet med mousse af hvidchokolade, hertil syltede julefrugter og hjemmelavet italiensk pistacieis


Chokoladekagen var lidt tung, tilgengæld var pistacieisen GUDdommelig. De syltede julefrugter overraskede mig, og var virkelig lækre, og smagte herligt sammen med kagen, men jeg ville nok ikke selv ha´sat det sammen med pistacieis. Jeg ville ha valgt en af delene.


10 kommentarer:

 1. jeg en tur på SanGiovanni tilgode hos kæresten, og med den anmeldelse glæder jeg mig endnu mere :)

  SvarSlet
 2. det var faaaantastisk, har ikke fortrudt det valg, og i øvrigt tak for sidst

  SvarSlet
 3. Ser super lækkert ud som altid!

  SvarSlet
 4. Hold nu op, hvor ser det lækkert ud! Kartoffellasagne, det kunne jeg godt fristes til at eksperimentere lidt med :-)

  Jeg ville godt have byttet dessert med dig....

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 5. Hej Line,
  Jeg tror roligt du kan glæde dig, og jeg håber du skriver lidt om dit besøg :-)
  Min eneste bekymring er om de servere nok mad, da jeg desværre har "hørt" fra flere, at man går sulten derfra :-(
  En god madoplevelse handler selvfølgelig ikke om at blive helt over-mæt, men behagelig mæt forventer jeg da at blive. Og det blev vi jo altså bestemt også af denne menu.
  :-)
  God tirdag
  Boegeskov

  SvarSlet
 6. hej Henrik,
  Ja, det var et godt valg. Selv tak, for et hyggelig nytårsaften.
  :-)
  Boegeskov

  SvarSlet
 7. Hej Anders,
  Det var bestemt også lækkert !
  :-)
  God tirsdag

  SvarSlet
 8. Hej Birthe,
  Sjovt, jeg ville også gerne lave den kartoffellasagne - Så før jul, søgte jeg lidt rundt efter en opskrift, men fandt ikke lige en der så helt god ud. Men det er jo nok bare et spørgsmål, om at søge videre..
  :-)
  Boegeskov

  SvarSlet
 9. Hvad var der mere i lasagnen end kartofler? ost? sauce af en art?

  Jeg må lige tænke lidt over det, selvom jeg har en ide :-)

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 10. Tjaa.. der var helt sikkert ost, for den smagte svagt af ost. Men jeg er usikker på om der var sauce i, da den var ret fast.
  Spændende, hvad du finder ud af.
  :-)
  Boegeskov

  SvarSlet