torsdag den 13. januar 2011

Laksesatay på spyd med kartoffelvafler

Jeg holder lige en lille pause fra mit "Power Food" tema. I går fik jeg lavet mad efter min to do-liste. Jeg fik lavet laksesatay, som har stået på min liste i langt over et år. Så længe at jeg ikke kan huske, hvor jeg har opskriften fra. Kartoffelvaflerne har jeg for nylig set på bloggen Livet i rebelsig, og blev straks helt forelsket i dem. Det er en rigtig sjov, og anderledes måde at lave kartofler på. Jeg var lidt bekymret for, om de ville komme til at smage meget af "rå kartoffel", da det er en stor mængde rå revne kartofler der skal i, og da de samtidig ikke skal bage så længe, men det gjorde de på ingen måde. Som livet i rebelsig skriver, bliver det en stor portion, så jeg lavede kun en halv portion. Ud af den blev der 6 vafler. Hvis man laver en fuld portion, tror jeg sagtens de kan spises kolde, til frokost, dagen efter.Laksesatay

4 laskefileter
4 træspyd

Satay
100 g peanuts
1/2 øko lime ( saft og skal)
1/2 chili
1 tsk karry
1 dl olie (tilsæt mere olie, hvis satayen bliver for tyk/lind)
1-2 fed hvidløg

Blend alle ingredienserne til satayen. Har du en minihakker, kan det med fordel laves i en sådan.
Lad det trække et øjeblik.
Skær skindet af fileterne, og skær dem på det lange led, så du får to smalle stykker. Sæt et spyd igennem. dem. Smør dem med et godt lag satay på alle sider og bag dem i ovnen ved 180 grader i 15-20 min.


Kartoffelvafler

4 personer


4 æg
2½ dl skummetmælk.
1 spsk olivenolie
100 g hvedemel (ca. 1¾ dl)
2 tsk fintrevet citronskal - ( dette undlod jeg, da jeg brugte en del lime i satayen)
2 tsk groft salt
friskkværnet peber
3 knuste fed hvidløg - jeg brugte 1 til en halv portion
1 kg rå, groftrevne kartofler


Pisk æg, mælk og olie sammen og tilsæt mel, citronskal, salt og peber. Vend hvidløg og kartoffel i og smag til. Tænd vaffeljernet - og vent til det bliver klar. Hæld ca. 1 dl kartoffelmasse i og fordel det på hele pladen. Luk vaffeljernet og steg vaflen i 4-5 min. (tryk ned på jernet, så den bliver stegt på begge sider, eller vend dem, hvis de bliver bagt uens ). Løft forsigtigt låget, og løft vaflen fri af vaffeljernet. Tag vaflen af og hold den varm under alufolie. Steg resten af kartoffelblandingen på samme måde.
 
Server dem sammen med laksen og limebåde.

12 kommentarer:

 1. Kartoffelvafler, det lyder spændende. Det må absolut prøves. Måske i en weekend, hvor der er lidt ekstra tid til vaffelbagning.

  SvarSlet
 2. Fed ide med kartoffelvaflerne, så også nogen den anden dag med spinat og skinke - eneste problem, jeg har ingen vaffeljern! Nå, men det kan jo løses :-)

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 3. Dejligt at du kunne bruge opskriften på vaflerne og så er det jo altid dejligt at blive nævnt på andres blog ;) God torsdag!

  SvarSlet
 4. Det ser bare lidt for lækkert ud. Det skal helt sikkert prøves.
  Kh Vibeke

  SvarSlet
 5. Det lyder rigtig godt! Det er lige før, jeg bliver sulten igen, og det er ikke mange minutter siden, jeg blev færdig med aftensmaden :-D

  SvarSlet
 6. Hej Anne,
  Ja, du må virkelig prøve at lave disse her. Det tager nu ikke så lang tid, hvis du kan laver halv portion
  God weekend :-)

  SvarSlet
 7. Hej Birthe,
  Ja, det er jo heller ikke fordi jeg har brugt mit vaffeljern særlig ofte, men det er rart nok at ha´. Du må ud på jagt efter et. Mit er fra OBH, og ganske godt. Det kan indstilles på forskellige varmetrin.
  God weekend :-)

  SvarSlet
 8. Hej Rebelsig..
  De var bare så fine dine kartoffelvafler, at jeg simpelthen bare måtte lave dem ASAP. Tak for ideen.
  :-) og god weekend

  SvarSlet
 9. Hej p
  hehe.. sulten kan man desværre hurtigt blive, når man læse madblogs og kogebøger.. Og man kan få lyst til at lave alt muligt, lige med det samme.. hehe..
  God weekend :-)

  SvarSlet
 10. Hej Vibeke..
  Tak skal du ha´. Håber du får dem lavet. Satayen, er også rigtig lækker :-)
  God weekend

  SvarSlet
 11. Genialt med kartoffelvafler - har aldrig set det før. Tror jeg lige må forhøre mig hos min mor, om ikke hun har et vaffeljern, som trænger til at blive brugt!!
  God weekend :)

  SvarSlet
 12. Hej Hanne,
  Du må lige få et vaffeljern hos din mor :-)
  Tænker at man vel også kan lave dem med andre rodfrugter..
  God søndag :-)

  SvarSlet