Honning-timianglaseringen er meget smagfuld og passer perfekt til kødet. Perberfrugterne er herligt og nemt tilbehør. De skal bages "oprejst" ellers flyder fyldet ud. Stil dem evt. i en lille ramekin/souffleform.
Kartoffellasagne
400 g kartofler
30 g smør
4 spsk mel
4 dl mælk
Revet ost
Skær kartoflerne ud i tynde skiver, og giv dem et opkog på 5-8 min. Hæld vandet fra. Smør formene med lidt olie. Lav en bechamelsauce. Smelt smør i en gryde. Tilsæt mel, og rør det til en melbolle. Hæld mælken ved, lidt efter lidt, og lad saucen koge op. Tilsæt salt og peber, evt revet muskat.
Hæld lidt sauce i formene (1 stor spsk) og læg kartoflerne i formene. Hæld resten af saucen over og drys med ost. Bag dem ved 180 grader i ca 20 min, til de er gyldne.
Fyldte mini-peberfrugter
4 mini peber
Fyld
1 stor spsk revet ost
Et hakket forårsløg i tynde ringe
1 spsk finthakket soltørret tomater
Bland fyldet. Rens og skær toppen af peberfrugterne. Fyld dem, og stil dem i en form, så de har åbningen opad. Bag dem i 20 - 25 min ved 180 grader.
Marinade til en lille skinkeculotte
2 spsk flydende honning
2 spsk sennep
2 spsk timian
s+p
Rør marinaden sammen, rids fedtet på skinkeculotten, og fordel marinaden hen over. Steg den ved 160 grader i 45-60 min. Centrumtemperatur mellem 65-70 grader.
Ej, det hele lyder bare så lækkert, tror ski' jeg vil kopiere hele middagen :-D
SvarSletKH
Birthe
Det skal du være velkommen til..
SvarSlet:-)
super
SvarSletDet smager rigtig dejligt :)
SvarSletTak for det :-)
SvarSletSuper fed opskrift. ikke sidste gang den kommer i brug.
SvarSletTak for din ros :-)
SvarSlet