Kartoffelburger med laks
2. pers.
6 små bagekartofler eller 4 store.
2 stykker laksefilet.
2 tomater
100 g frisk spinat
lidt smør
Rosmarin
4-6 trætandstikker
Gør kartoflerne rene, og flæk dem på langs. Skær dem lidt til, så de bliver en anelse flade. Specielt dem der skal bruges som bund. Smør dem med lidt olie, og drys dem med salt og lidt rosmarin. Bag dem i ovnen til de er møre ved 180 grader. Skær laksefileterne ud. En laksefilet skæres i 3 stykker, hvis kartoflerne er små, ellers kun i 2. Bag laksestykkerne i ovn ca 15- 20 min, sammen med kartoflerne.
Skær tomaterne ud i skiver. Skyl spinaten og sauter den i lidt smør, kun til de falder en smule sammen. (½- 1 min ) ( lav spinaten helt til sidst)
Saml burgeren, og stik en tandstik igennem hele burgeren, så er der lidt hold på den. Server med pebersalsa omkring.
Pebersalsa
½ gul peber
½ rød peber
1 tomat
olie
sød chilisauce (brugte ca 2 spsk) - brug mere hvis du gerne vil have den stærk.
s + p
Skær peberfrugterne i små tern. Flå tomaten, ved at koge den et øjeblik, så skindet løsner sig. Skær tomaten i fine tern. Varm olien op, og sauter grønsagerne i 8-10 min, til de bliver godt bløde. Smag til med sød chilisauce, salt og peber. Server med det samme.
Ej, hvor er jeg vild med denne ret - god måde at få kartofler på :-)
SvarSletKH
Birthe
Hej A.
SvarSletHvor er det bare en god idé :)
Jeg vil altså lige huske denne opskrift. Jeg er nødt til at prøve den snarest.
De bedste hilsner fra
Anita
PS. Der er giveaway på min blog - Klik her
Hej B,
SvarSletNemlig. Derfor faldt jeg også for opskriften..
:-)
Hej A,
SvarSletHåber du for den lavet ..
:-)