lørdag den 11. december 2010

30 min i ovnen

Lidt let, grønt og nemt på en lørdag i december, er passende, efter en dejlig uge med juleafslutninger på mine madhold og bytur med gode veninder.   


Laks svøbt i bacon med bagte grønsager, honningbagte rødløg og rucolapesto 




Rucolapesto

30 g mandler
En stor håndfuld rucola
4 spsk persille
1/2 dl olie
2 spsk frisk citronsaft
1 lille tsk hvidløgsalt
evt. salt

Blend alle ingredienserne til en tyk pesto. Smag den grundigt til med citron og hvidløgsalt. Lad den trække i køleskab i 30 min.


Bagte grønsager  ( til 2 pers. )

Her brugte jeg 125 g champignon, 1 grøn peber og 10 store økologiske cherrytomater. Vendt i olie, og bagt i ovn ca 30. min ved 200 grader

Honningbagte rødløg  (til 2 pers )

2 rødløg skåret i både. Vendt i 1 spsk olie og 1 spsk flydende honning. Bagt i ovn i  30 min ved 200 grader.

Laks svøbt i bacon  (til 2 pers. )

2 laksefileter
4 skiver bacon

Sno 2 skiver bacon om et stykke laks, og læg dem i et fad. Bag dem i ovn ved 200 grader i 20-25 min.

4 kommentarer:

  1. Bliver helt sulten selvom vi lige har spist aftensmad..:-) Det skal prøves. tak

    SvarSlet
  2. Uhmm :-) Skal helt sikkert prøve de honningbagte rødløg, lyder så lækkert.....

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  3. Til newyorkerbyheart

    De honningbagte rødløg smager skønt, og det kan jo næsten ikke være mere nemt at lave.

    Hilsen
    Boegeskov

    SvarSlet
  4. Hej Vibeke,
    Så lidt.
    Sådan kan det gå når man læser madblogs, at man hurtig bliver sulten igen..

    :-)

    Boegeskov

    SvarSlet