fredag den 28. januar 2011

Bøf af hjort, med honningsauterede brombær og kartoffelmedaljer

Der er ikke blevet lavet så meget mad, i det lille køkken, her de sidste mange dage, da jeg ikke har været  meget hjemme. I dag har jeg så heldigvis haft tid til at lave lidt lækkert til familien. Lidt vildt. Bøf af hjort, med honningsauterede brombær og kartoffelmedaljoner. Det hele kan laves i forvejen, på nær bøffen naturligvis. Tilbehøret var meget vellykket. Brombærene er på en gang syrlige og søde af honning og kartoflerne for tilført mere smag fra sellerimosen, der placeres mellem kartoffelskiverne. Kødet blev meget mørt og stegt perfekt ( 3 min på hver side) - men en anden gang vil jeg nok krydre kødet med evt. rosmarin - for kødet smager ikke af meget i sig selv.Kartoffelmedaljer

2 pers.
3 store bagekartofler
½ lille knoldselleri i grove stykker 
1 stor pastinak i grove stykker 
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
2 hakkede fed hvidløg
1 spsk olivenolie
25 g fintrevet parmesanost


Kartoflerne skrælles, og enderne skæres af. Selleri, pastinak og hvidløg steges i lidt smør og koges til mos sammen med kartoffelenderne i lidt vand. Tilsæt evt. lidt smør når kartoflerne skal moses. Smag til med salt, peber. Midterstykkerne af kartoflerne skæres i papirtynde skiver. De lægges taglagt i 3 lag.Læg et lag mos på. Derefter en tynd kartoffelskive, igen mos og til sidst kartofler taglagt igen. Husk at krydre for hvert lag og pensl det øverste lag med olie. Bag kartoffelmedaljerne midt i ovnen. Drys de varme kartoffelmedaljer med ost.


Honningsauterede brombær

2 pers.
2 små runde skalotteløg skåret i tynde skiver
2 spsk olivenolie
2 spsk honning
100 g friske brombær eller optøede, afdryppede
1 spsk balsamicoeddike
½ tsk groft salt
friskkværnet peber

Løgene sauteres i olie og honning nogle minutter, til de er bløde. Så tilsættes brombær, balsamico, salt og friskkværnet peber. Kog brombærrene ved svag varme i ca. 5 min. og smag til. Bærrene skal serveres varme.


4 kommentarer:

 1. Det lyder virkelig lækkert og spændende - absolut velvalgt fredagsmad :-)

  SvarSlet
 2. Tak skal du ha, P. I weekenden skal det jo være lidt lækkert, så er der også tid til at lave lidt ekstra.
  :-)

  SvarSlet
 3. Det er uhyre sjældent, at der kommer en hjort forbi mit køkken - men kartoffelmedaljerne bliver helt sikkert noget, jeg skal have prøvet af.

  SvarSlet
 4. Hej Anne,
  Kartoffelmedaljerne var et stort hit her, og de kan jo laves til meget forskelligt kød og grønt.
  Ha en god dag
  :-)

  SvarSlet