tirsdag den 3. maj 2011

Anmeldelse af Propaganda Aalborg

Restaurant Propaganda i Aalborg, besøgte jeg i lørdags. Det er en forholdvis ny restaurant, som hovedsageligt servere tapas.

Overordnet må jeg sige, at det var en rigtig positiv oplevelse at spise på Propaganda. Betjeningen var super god. Vi blev mødt af et meget smilende og imødekommende personale, hvilket jo spiller en hel del ind på oplevelsen af et spisested. Udover en dejlig betjening, var maden også ganske lækker. Alle råvarerne var meget friske og retterne smukt anrettet. Jeg er vild med deres menukort, fordi det både indeholder forholdsvis traditionelle retter som eksempelvis oksemørbrad med svampe og sky - men også retter som er lidt anderledes. Jeg valgte sprængt svinemørbrad med rålakrids og pistacienødder, det må da siges at være en ret, med et tvist. Desuden var jeg også meget tilfreds med serveringen, først kom de kolde retter, derefter de varme og til sidst naturligvis dessert. Alle retterne kom altså ikke samtidig, som de ellers gør på nogle tapas restauranter !

Nu er det jo ikke lyserødt det hele, FOR, desværre var tilbehøret til kødet, nærmest ikke eksisterende.En stor skam, da tilbehøret for mig er det der virkelig løfter en ret. Perberodscremen til hellefisken var der kun ganske få dråber af, det samme var gældende for den pure´der fulgte med trommestikken. Det var noooget øv. Tilgengæld var retterne godt sat sammen, på nær en, og det var desserten (se billede for beskrivelse)             

Samlet set er Probaganda et helt klart et besøg værd, trods ridserne i lakken.

Her de 6 små retter der endte på min tallerken (der fulgte naturligvis brød med til alle retterne)

En lækker snack. Butterdej med oliven samt en slags meget tyndt flæskesvær.Laksecannelloni med sprød toast. Smagte herligt, godt sammensat med lækkert fyld. ( Fyldet fik jeg egentlig ikke fat i hvad var. Ups!)Sprængt svinemørbrad med med citrus / pistacie marinade og rålakrids. Spændende ret, som smagte skønt af lakrids.
Alle ingredienserne klædte hinanden godt, men det bliver hurtigt for meget lakrids, for mig. Så retten er perekt som en lille tapas.
Røget Hellefisk med radiser og peberrodcreme. Øv, der var så lidt creme, at man bare spise ren hellefisk.

Trommestik af fjerkræ, vendt i crust med sæsonens puré. Kødet var perfekt, mørt og saftigt. Den knassende crust, var meget smagfuld. Perfekt til kødet. Pureen var nærmest ikke eksisterende, kan ikke sige hvad den var af ?


Oksemørbrad med jordskokker, svampe og kraftig glace. Veltilberedt, smagfuldt og mørt. Helt i top.Mazarinkage med ganache og hyldeblomst granite. Mange mange store roser til kagen, den var vidunderlig. Aldrig har jeg smagt så lækker en mazarinkage. Den får 12 ! - Hyldblomst granite og gnache, var også super lækkert, med passede desværre ikke helt godt sammen med kagen - så desserten ville vinde ved at blive delt til to, i stedet. (Jeg skal snart bage mazarinkage, det er helt sikkert ! ) 4 kommentarer:

 1. Hej A :)

  Det ser da super lækkert ud :)

  Hvor ligger den henne? Den er jo i hvert fald kommet til, efter at jeg er flyttet fra Aalborg.

  De bedste hilsner fra
  Anita
  PS. Giveaway på min blog - Klik her

  SvarSlet
 2. Klart en restaurant, der skal prøves, når man kommer til det nordjyske. Tak for anmeldelsen :)

  Hilsen

  Kent
  italiensk restaurant København
  www.italienskrestaurantkøbenhavn.dk/

  SvarSlet
 3. Hej Miss A,
  Den ligger i slotsgade. Den er også forholdvis ny.
  Prøv den næste gang du kommer til Aalborg..
  :-)

  SvarSlet
 4. Hej Kent..
  Det var så lidt. Håber du får den besøgt engang..
  :-)

  SvarSlet