tirsdag den 1. marts 2011

Sesam-kartoffelbrød

Når jeg tilfældigvis har kogte kartofler i overskud, hvilket ikke sker så ofte, men når det gør, bager jeg fluks dette her sesam-kartoffelbrød. I min distræthed, havde jeg  glemt at ridse det. Brødet blev derfor ikke helt så kønt at se på, men pyt, det smager underskønt.




Sesam-kartoffelbrød

400 g kogte kartofler
2½ dl mælk
1 spsk olie
1 spsk brunfarin
25 g gær
1 tsk salt
450 g hvedemel
50 g sesamfrø
1 sammenpisket æg til pensling
2 spsk sesamfrø til pynt

Riv de kogte kartofler groft. Lun mælken lillefingervarm og rør gæren i. Tilsæt olie, sukker og salt. Rør hvedemel, kartofler og sesamfrø i og ælt dejen godt. Lad den hæve i 1 time. Del dejen i 2, og form to aflange brød. Efterhæv i 20 min. Pensl med æg og drys med sesam. Rids dem let. Bages ved 185 grader i 40 min.

8 kommentarer:

  1. Super måde at få bruge en rest kartofler på - det ser vel nok lækkert ud :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  2. Hejsa :)

    Hvor er det bare en god idé :)

    Det må jeg helt sikkert prøve en dag..

    De bedste hilsner fra Anita
    http://livogmad.blogspot.com/

    SvarSlet
  3. Det ser rigtig lækkert ud:)
    Vi har desværre sjældent kogte kartofler i overskud, ganske enkelt fordi vi ikke spiser kogte kartofler. Næste gang jeg laver kartoffelmos fisker jeg vidst li et par stykker fra:)

    SvarSlet
  4. Jeg synes nu, det ser skønt ud sådan der - og jeg kan forestille mig, at kartoflerne gør brødet ekstra lækkert :-)

    SvarSlet
  5. Hej B..
    Tak :-) og brødet holder sig frisk længe. Det er et stort plus..
    :-)

    SvarSlet
  6. Hej MM,
    Tak :-) - Det er også meget sjælden vi får kogte kartofler, det er kun de helt nye kartofer jeg får kogt.
    :-)

    SvarSlet
  7. Hej P,
    Tak skal du som ha. Billedet blev også taget lidt fra siden. Men et lækkert brød, bestemt !
    :-)

    SvarSlet