mandag den 13. juni 2011

Hjemme igen

16 dages pragtfuld ferie er nu slut. Vi har badet, badet igen og badet igen.Vi har nydt solen og varmen og hinanden i fulde drag. Og nu er det hverdag igen - hvilket også er helt ok. Jeg har været i paprikaens land, Ungarn. Hvor den stod på kombineret badeferie/ byferie ved Balatonsøen og i smukke Budapest. Desværre havde paprikaens land ikke så meget at byde på med hensyn til gode madoplevelser. Flere gange måtte jeg/vi simpelthen melde pas, og gå til pizzamanden efter et restaurant besøg. Det var noget ærgerligt. Til sidst opgav jeg faktisk helt de traditionelle retter. Jeg har forsøgt at sætte mig en smule ind i det  ungarske køkken, og køkkenet er der som ikke noget galt med. Problemet er at restauranterne ikke er gode nok. Råvarerne er dårlige og så skal det gå stærkt med serveringen  Dog var der en ting som var en stor succes hos os, det var deres kager. De laver de mest fantastiske lækre smagfulde kager, som ikke er tunge, selv om de ser sådan ud. Og da der ligger konditorier overalt er det nemt at blive afhængig.  Det her bliver mellem os, men nogle aftener byttede jeg simpelthen aftensmaden ud med kager. Det må man godt, når man holder ferie. Vil jeg mene. Jo, det må man godt.

Her billeder af de bedste madoplevelser

Disse 3 meget traditionelle retter, var de eneste jeg fik, som er værd at nævne:


Pandekager med kødfyld i en middelstærk paprikasauce med cremefraiche.


Longo med cremefraiche og ost. Longoes er en slags snack. Et fladbrød der laves af en kartoffeldej, som friteres. 


Kastaniepuré med flødeskum og chokoladesauce. Der findes hele kastanieskove i Ungarn, med ægte kastanier (spiselige kastanier). ,  De bliver derfor flittigt brugt i div. desserter. 


Til kagerne


Eminent chokoladekage med en kratftuld abrikosmarmelade. Ungarne gør meget i Abrikoser, da de selv dyrker dem. De laver bla. abrikosboller, dem fik jeg desværre ikke smagt.

Jordbærkage på en let og luftig lagkagebund med vanillecreme


Appelsin-chokolade kage med appelsincreme og syrlig maranges.
Stor nutella-muffin, som min dreng stolt viser frem.Godt krydret gulerodskage med glasur af flødeost.Lidt blandet


Bagt kylling, courgetter og broccoli i bechamelsauce
Kokosmarineret kylling med brune ris og grillet ananas

Mørbrad pakket ind i bacon med ost, skysauce og brasekartofler.


Flamkuchen.

Desserten her var ikke noget større hit, den smagte alt for meget af olie (som en dårlig donut) men jeg synes ideen var sjov.

Sweet lasagne. Pladerne er en tynd dej, som er friturestegt. Fyld af bærpure og flødeskum. 

6 kommentarer:

 1. Sikke dejlige feriebilleder lige efter min smag. Og jo du har fuldstændig ret Skik følge eller land fly.
  kh SS

  SvarSlet
 2. Jeg har da godt nok undret mig over hvad du har lavet, om du var gået under jorden eller noget ;-)

  Skønne billeder - og da godt at de så har pizzaer i Ungarn. Kagerne ser dog ikke ud til at fejle noget. Den med jordbær på lagkagebund med creme, kunne jeg da godt lige klemme ned...

  Dejligt du er tilbage!

  KH
  Birthe

  SvarSlet
 3. uh jeg har været i Ungarn rigtig mange gange :) jeg elsker langoes, de er så gode, men heldigvis ikke noget man spiser hverdag ;)

  SvarSlet
 4. Det lille koekken16. juni 2011 kl. 13.55

  Hej søde Birthe..

  Nej, jeg er som ikke gået under jorden. Havde egentlig også skervet et par indlæg, som jeg havde tænkt jeg kunne udgive mens vi var væk.. men så gik der MEGET ferie i den, og jeg glemte alt om alt..

  Tak for dine tanker..

  :-)

  SvarSlet
 5. Det lille koekken16. juni 2011 kl. 13.58

  Hej L.B.V.M.. (hehe)
  Kan godt forstå du har været der mange gange, det er da også en lille perle. De var virkelig overraskende gode, de Langoes..men, ja også lidt fede..

  :-)

  SvarSlet
 6. Det lille koekken16. juni 2011 kl. 14.04

  Tak tak.. SS
  :-)

  SvarSlet