søndag den 22. maj 2011

Honning-timianglaseret skinkeculotte, kartoffellasagne og fyldte mini peberfrugter

Nytårsaften fik vi mad fra SanGiovanni (indlæg fra nytår Her), og blandt de lækre sager var der en kartoffellasagne, som har rumsteret rundt i mit hoved lige siden. Jeg har derfor lavet min egen udgave, og jeg har lavet den som en mini-lasagne i små forme. Lasagnen bliver cremet og lækker, men da den også bliver lidt tung, synes jeg derfor det var passende at servere den i små forme. Lasagnen kan selvfølgelig også laves i et lille fad.
Honning-timianglaseringen er meget smagfuld og passer perfekt til kødet. Perberfrugterne er herligt og nemt tilbehør. De skal bages "oprejst" ellers flyder fyldet ud. Stil dem evt. i en lille ramekin/souffleform.


   

Kartoffellasagne

6 forme (diameter på ca 10 cm)

400 g kartofler
30 g smør
4 spsk mel
4 dl mælk
Revet ost

Skær kartoflerne ud i tynde skiver, og giv dem et opkog på 5-8 min. Hæld vandet fra. Smør formene med lidt olie. Lav en bechamelsauce. Smelt smør i en gryde. Tilsæt mel, og rør det til en melbolle. Hæld mælken ved, lidt efter lidt, og lad saucen koge op. Tilsæt salt og peber, evt revet muskat.
Hæld lidt sauce i formene (1 stor spsk) og læg kartoflerne i formene. Hæld resten af saucen over og drys med ost. Bag dem ved 180 grader i ca 20 min, til de er gyldne.


Fyldte mini-peberfrugter

4 mini peber

Fyld
1 stor spsk revet ost
Et hakket forårsløg i tynde ringe 
1 spsk finthakket soltørret tomater

Bland fyldet. Rens og skær toppen af peberfrugterne. Fyld dem, og stil dem i en form, så de har åbningen opad. Bag dem i 20 - 25 min ved 180 grader.


Marinade til en lille skinkeculotte

2 spsk flydende honning
2 spsk sennep
2 spsk timian
s+p

Rør marinaden sammen, rids fedtet på skinkeculotten, og fordel marinaden hen over. Steg den ved 160 grader i 45-60 min. Centrumtemperatur mellem 65-70 grader. 

7 kommentarer:

 1. Ej, det hele lyder bare så lækkert, tror ski' jeg vil kopiere hele middagen :-D

  KH
  Birthe

  SvarSlet
 2. Det skal du være velkommen til..
  :-)

  SvarSlet
 3. Det smager rigtig dejligt :)

  SvarSlet
 4. Super fed opskrift. ikke sidste gang den kommer i brug.

  SvarSlet