lørdag den 14. maj 2011

En dejlig gave og cupcakes med Mrs. Darlingtons lemon curd
Hvis du mener at ha læst dette en gang før, er det som helt korrekt. Blogger har de sidste dage været nede, og indlægget fra i torsdags er i den forbindelse forsvundet.  Jeg skriver det derfor liiige igen.

Nå, men for et par uger siden blev jeg rigtig glad om hjertet, da jeg modtog denne dejlige kurv fra Kronen, med alle mulige lækkerier. Gaven var fra de flinke mænd i Frejlev. 1000 tak for det.
I kurven var der bl.a. et glas med engelsk Lemon curd fra Mrs Darlingtons. Lemon curd er en frisk creme lavet på æggeblommer, og den bruges typisk til at smører på scones, brød eller som her i kager. Jeg har skåret toppen af cup-kagerne, og smurt dem med den friske curd. Toppen er pyntet med glasur af mascarpone, kokosmælk, flormelis og lemon curd. Kagerne er lavet på sød kokosmælk, som går fint i spænd med den fiske lemon.  

(Jeg lige skynde mig at skrive at jeg også har været så heldig at blive "be-gavet" af de flinke mænd fra Gug og  Vodskov, men gaverne her var ikke spiselige. 1000 tak også til jer) 

På glasset står der er den er lavet med kærlighed, og det er ikke løgn. Kunne ikke have lavet den bedre selv ! 

Cupcakes med Lemon curd

12 stk.

3½ dl hvedemel
1 tsk vanillesukker
1 tsk bagepulver
125 gram blødt smør
1½ dl sukker
2 æg
1½ dl kokosmælk
Lemon curd

Topping lavet på slum af

Mascarpone
Flormelis
Lemon curd
Kokosmælk

Pynt

BlåbærTænd ovnen på 175 grader. Bland hvedemel, bagepulver og vanillesukker sammen i en skål, og stil den til side. Kom smør og sukker i en anden.skål og pisk det hvidt. Tilsæt ægget et ad gangen og pisk. Rør melblandingen i skiftevis med kokosmælken. Fordel dejen i forme og bag dem i ca 20-25 min. Lad kagerne køle af. Skær toppen af kagerne og smør med lemon curd og læg toppen på igen. Pynt med topping og blåbær.  6 kommentarer:

 1. Dejligt med sådan nogle gaver, og lækre muffins. Synes jeg har set så meget med lemon curd på det sidste, så det kunne være man skulle prøve at lave det selv.

  Her er mit indlæg om ramsløg og snegle også forsvundet, så du får lige tak for din kommentar til det indlæg her :-) Fik det jo brugt bl.a. til salt, pesto og en tunsalat, og der er stadig noget tilbage jeg håber kan holde sig lidt endnu.

  SvarSlet
 2. Sikke en kurv, flot gave. Sådan en kan man altid bruge :-)

  De ser vel nok lækre ud de muffins - og er vild med navnet Mrs. Darlington - det kan da KUN være godt....

  KH
  Birthe

  SvarSlet
 3. Hej,

  sikke en lækker kurv - jeg er helt misundelig! Ih, den lemoncurd er bare så lækker, men helt billig er den jo desværre heller ikke! Cupcakes'ne ser også bare så lækre ud, dem tror jeg bestemt at jeg må prøve :o)

  knus
  Camilla

  SvarSlet
 4. Hej Heidi..
  Gode gaver er vidunderlige :-)
  Man kan sagtens lave lemon curd selv, det har jeg gjort en enkelt gang. Der belev det dog ikke så tykt som jeg gerne ville, men det smagte skønt. Så det er vel "bare" at finde en god opskrift.
  :-)

  SvarSlet
 5. Hej B,
  En meget flot gave, blev også meget glad.
  Hehe, du har helt ret Mrs. darlingtons kan kun være godt. Fik også en pose med bolsjer som hedder "Tant Brus" - også et skønt navn..
  :-)

  SvarSlet
 6. Hej Camilla..
  Tak skal du ha´..
  Håber du får dem lavet, kagerne. Og man kan jo også lave Lemon curd selv..
  :-)

  SvarSlet