mandag den 11. april 2011

Samosa med grønsagsfyld

Serveret med en tomatsalat. Opskriften er fra min ynglingskogebog her i april, nemlig Trine Hahnemann "365 hverdagsretter." Lad dem køle godt af, for fyldet forbliver varmt længe efter de er kommet ud af ovnen.





Samosa med grønsagfyld

1 courgette i tern
10 kogte kartofler  i tern (Jeg brugte 3 store bagekartofler + 3 gulerødder)
4 spsk græsk yoghurt
2 spsk olie
1 tsk chiliflager
1 tsk spidskommen

6 ark filodej
75 g smeltet smør
s+p

Kom olien på en pande, tilsæt tern af courgette og krydderierne. Steg dem godt og lad dem simre lidt i 7-8 min. Tilsæt kartoflerne (og gulerødder)  og varm den godt igennem. Sluk for varmen, og vend yoghurt i, og smag til med salt og peber.
Pensl et ark filodej med smør og læg et andet ark filodej over. Skær arkene i 3 lange baner, læg 2 spsk fyld for enden af filodejen, og fold dejen skråt over til en trekant. fold den igen lige over og dernæst skråt igen. Gentag til det ikke er mere dej. Pensl lukningen med smør. Til sidst pensles hele samosaen.
Bag dem ved 180  grader, til de bliver gyldne.

Tomatsalaten er lavet på slum af cherrytomater, frisk purløg, frisk basilikum, olivenolie og lidt hvidvinseddike.

Server samosaerne til kylling eller en hakkebøf, hvis der skal kød til.




6 kommentarer:

  1. Oh, samosa er altså en dejlig måde at få en 'håndmad' på :-)

    SvarSlet
  2. Nemlig, og så er de lette at lave med filodej..
    :-)

    SvarSlet
  3. Uhmm, de ser lækre ud. Det er ved at være for længe siden jeg har fået samosas :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  4. Hej A :)

    Uhm, hvor ser de bare lækre ud :)

    Jeg har ikke prøvet at lave samosaer før, men det skal jeg da helt sikker til :)

    De bedste hilsner fra
    Anita

    SvarSlet
  5. Hej Miss A
    Det må du da prøve så. Det fungere godt med filodejen
    :-)

    SvarSlet