fredag den 21. januar 2011

Filodejskurve med rejesauce

Filodej, kan også bruges til at lave fine lette sprøde kurve -  som her er fyldt med en rejesauce. Hermed er de forvandlet til en lækker lille forret, som er uden for mange kcal. Vær opmærksom på at fyldet først skal i kurvene, lige inden servering, ellers bliver de bløde og mister sprødheden. Opskriften er fra magasinet Mad! nr. 09 2010. Link under linkliste.
Man kan også bruge kurvene som en dessert, og fylde dem med frugt, vaniljecreme, chokolade, nødder eller hvad man kan finde på.

Filodejskurvene her på billedet er ikke lavet af mig, men af de meget flinke mænd fra Semnarieskolen i Aalborg, som også lavede risdesserten før jul ( findes under jul ). Igen ser det super godt ud ! 


Filodejskurve med rejesauce

12 stk.

4 ark filodej
50 g smør

Rejesauce
2 porrer
300 g broccoli
5 dl mælk
2 spsk majsstivelse
300 g rejer
½ tsk fintrevet skal fra øko citron. ( her kan der godt tilsættes væsentlig mere - smag dig frem ! )
s+p
Bredbladet persille til pynt.

Smelt smørret i en gryde.
Fold forsigtigt filodejen ud. Tag et ark frem ad gangen. Skær et ark i 6 ens firkanter. Pensl et stykke dej med lidt smør, læg et andet stykke dej oven på det første stykke, så det ligger lidt på skrå, og pensl med smør igen. Læg forsigtigt de to stykker dej i en smurt ramakin/aluforme og tryk dejen godt ned i bunden og i siderne, så kanterne ikke falder ind mod hinanden. Forsæt til du har lavet 12 stk. Bag dem i ovn i ca 10 min ved 180 grader, til de er let gyldne/lysebrune.

Rejesauce: Rens porrerne og skær dem i skiver. Rens broccolien og skær dem i små buketter. Damp grønsagerne i 4-5 min, og lad dem køle lidt af en sigte. Pisk mælk og majsstivelse sammen i en gryde, og lad det koge op under omrøring. Tilsæt grønsager og rejer, og kog det yderligere lidt op. Smag til med citronskal, salt og peber.

Tag forsigtigt filodejskurvene ud af formen, og lun dem evt. ved 100 grader. Stil dem i et fad og fyld dem med rejesaucen og pynt med persille.
 

2 kommentarer:

 1. Altså hvis det ikke var fordi jeg er stop mæt, så havde jeg godt lige kunnet spise sådan en - hvor er de fine :-)

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 2. Hej B,
  Tak skal du ha`
  Kurvene bliver så fine og lette i filodej.
  :-)
  God søndag

  SvarSlet