torsdag den 30. december 2010

Meunierstegt torsk med sauce fraiche og bouillon kartofler

I går fik jeg lavet bloggens nye 2011 layout. Hvis du vil skrive en kommentar, skal man stadig klikke på selve indlægget, før kommentarboksen kommer frem. Den kommer frem nederst under indlægget. Så er det på plads. Det er næsten nytår, og derfor har jeg lavet meunierstegt torsk med sauce fraiche. Meunierstegt, lyder fint, men det betyder faktisk bare fisk der er vendt i rug- grahams eller hvedemel, lige inden den steges. Det giver fisken en lækker sprød skorpe. Simpelt. Sauce fraiche, vil jeg kalde fiskens bearnaise sauce, da smagen og tilberedningen er meget lig bearnaise. I denne her udgave skal der tilsættes flåede tomater og urter, hvilket gør den lidt mere fyldig. Jeg har valgt at lave bouillonkartofler som tilbehør. Der kunne også suppleres med dampet spinat. Opskriften på saucen kommer fra Magasinet Mad !. Link findes under  linklisten.      
Sauce fraiche

4 pers.

2 tomater
1 skalotteløg
1 håndfuld persille
1 håndfuld basilikum
75 koldt smør
2-3 spsk citron eller limesaft
4 æggeblommer, jeg brugte past. æggeblommer.
4 spsk cremefraiche 38%

Skindet flåes af tomaterne, ved at koge tomaterne et øjeblik, til skindet begynder at løsne sig. Læg dem derefter i kold vand. Lad dem køle af et øjeblik, og pil skindet af med en lille urte kniv. Halver tomaterne og pil kernerne ud. Hak derefter tomaterne i fine tern.
Pil løget, og hak det fint. Hak persille og basilikum. Skær smørret i små stykker.
Bland æggeblommer og cremefraiche i en gryde. Sæt gryden på middelvarme, og pisk godt (det er vigtigt! - ellers vil saucen klumpe ). Æggeblandingen skal blive tyk og skummende. Saucen må ikke koge, men den må gerne blive 70 grader. Når saucen er blevet godt tyk, piskes smørret i. Til sidst tilsættes tomater, løg, urter og den smages til med citronsaft, salt og peber. Serveres med det samme ! 


Bouillonkartofler

Bagekartofler eller store kartofler ( mængde efter ønske )
1/2 - 1 l bouillon
salt
peber
smør
olie

Skræl kartoflerne og skær dem i store firkanter. Læg dem i en gryde og dæk dem med en kraftig bouillon. Tilsær lidt salt og peber. Lad dem simrer til de er møre. Lad dem køle lidt af, og steg dem gyldne på en pande i smør og olie.

Meunerestegt torsk

Vend fisken i rugmel, grahamsmel eller alm. mel lige før panden er klar. Steg dem i olie og smør, til de er gyldenbrune på begge sider.

3 kommentarer:

 1. Uhhh, hvor ser det altså godt ud! Jeg er vild med torsk - hvis det altså er tilberedt rigtigt :-)

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 2. Jeg er ikke den store torske-spiser, min din ret gad jeg godt kaste mig over, det ser lækkert ud.

  SvarSlet
 3. Hej Anne og Birthe
  Tak skal i ha..
  Jeg kan godt li´ torsk, hvis det bliver stegt på en pande. Kogt torsk har jeg ikke lært at spise.
  :-)
  Boegeskov

  SvarSlet