lørdag den 30. juli 2011

Couliflower

Blomkål Ja. Jeg er jo, som nævnt før, ret vild med friske danske blomkål. Denne gang har jeg brugt dem til frikadeller. Blomkålsfrikadeller. Og de er bare herlige. De bliver lækre sprøde og nøddeagtige i smagen. Skøn spise. Man (jeg) glemmer helt der ikke er kød i dem. Spis dem evt. sammen med en frisk salat og brød. 



 


Her med papadums, stegt hvidkål og courgette, samt creme fraiche.

Blomkålsfrikadeller

1 blomkål
1 fintsnittet forårsløg
½ tsk revet muskat
2 tsk salt
peber
100 g rasp
2 æg
Rasp til at vende dem i.

Kog blomkålen i 8-10 min. Tag dem op af vandet og lad dem dryppe af. Hak blomkålen groft, kom blomkålen en skål og bland dem med de øvrige ingredienser. Form med hænderne små bøffer, og vend dem forsigtigt i rasp, og steg dem i smør og oile, på begge sider til de er sprøde.

   

3 kommentarer:

  1. Lyder virkelig spændende! :) Må jeg prøve en dag.
    /smagssag

    SvarSlet
  2. Det lille koekken3. august 2011 kl. 12.02

    Tak tak.. De blev altså også super gode. Måske du kunne være godt i et pita brød også, tænker jeg..
    :-)

    SvarSlet
  3. det lyder lækkert, men som en stor portion. tror du man kan fryse dem ligesom almindelige frikadeller?

    SvarSlet