søndag den 3. april 2011

Tandoorikylling med raita og stegte ris




Igen fra min nye ynglingskogebog "365 hverdagsretter" af Trine Hahnemann. Super enkel at lave og en virkelig smagfuld ret, med indisk tandoori. Hvis du ønsker en forholdvis kraftig smag af tandoori, så passer mængden af krydderiet som angivet i opskriften, ellers halver til kun 1 spsk. i stedet for 2. 





Tabdoorikylling

2. pers.

2 kyllingebryst i mundrette stykker
2 dl yoghurt naturel
2 spsk tandooripulver

Rør yoghurt sammen med tandoori, vend kyllingestykkerne i, og lad dem trække i 2 timer.  Læg derefter kyllingestykkerne med yoghurten i et ildfastfad, og steg dem i ovnen ved 200 grader i 20-25 min.

Raita

2,5 dl græsk yoghurt
2 spsk frisk fint hakket mynte ( jeg brugte persille)
½ agurk i små tern.
1 tomat uden kerner i tern ( jeg brugte 6 cherrytomater)
1 gulerod i små tern (Troede vi havde gulerødder, som vi altid har. Det havde vi så ikke, undlod dem derfor ) 
Evt. 1 fed hvidløg

Alle ingredineser til raita røres sammen, og smages til med hvidløg, s+p. Lad den gerne trække et par timer.

Stegte ris

1 fint hakket løg
1 spsk spidskommen
3 dl ris
5 dl vand

Kom olie i en gryde, tilsæt løg og spidskommen. Lad det karmellisere lidt. Lad det gerne blive lidt brunt. Tilsæt ris og rør godt. Hæld vand ved, og lad risene smire i ca 10-12 min, til vandet er væk. Tag dem af varmen  og lad dem trække i gryden under låg i 10-15 min.    


6 kommentarer:

  1. Åh, det er altså bare for længe siden jeg har fået tandoori kylling - det ser godt ud :-)

    Kh
    Birthe

    SvarSlet
  2. Hejsa :)

    Hvor ser det bare lækkert ud!

    Også er det nemt at lave, dejlig søndagsmad :)

    De bedste hilsner fra
    Anita
    Liv og Mad

    SvarSlet
  3. Det ser både lækkert og nemt ud :-) Jeg har faktisk selvsamme beholder med tandoori krydderi stående, så jeg tror vi skal ha tandoori kylling en af de næste dage..

    Mvh Anna

    SvarSlet
  4. Hej B,
    Tak skal du som ha..
    Du må ha gang i tandooribøtten så
    :-)

    SvarSlet
  5. Hej Misa A,
    Nemt skal de være..
    Og igen tak for tip omkring FB..
    :-)

    SvarSlet
  6. Hej A,
    Det er egentlig mest min mand der er til tandoori, men i denne udgave med yogi er jeg selv solgt..
    :-)

    SvarSlet