lørdag den 30. april 2011

Forårsbrød med ramsløg

Helt og aldeles uventet kom jeg i går til RAMSLØG. De meget omtalte ramsløg, som er med på den meget moderne nordiske noma-madbølge. Jeg ved ikke hvor de findes i Aalborg området, og jeg troede egentlig kun de kunne trives i skoven, men der troede jeg åbenbart forkert. Hver fredag er der grønsagsmarked her i Aalborg Nord, og pludselig der -  midt på torvet -  stod så den flinke lokale markedshandler og råbte højt om de ramsløg han åbenbart dyrker og sælger. I posen med ramsløgene og hjem på cyklen, hvor jeg bagte dejlige brød med ramsløg og hvidløgsalt. De blev spist på terrassen, med spidskålstzatziki og kyllling.







Forårsbrød med ramsløg

3,5 dl lunken vand
25 g gær
½ tsk salt
1 tsk sukker
10 "blade" ramsløg
1 dl yoghurt
2 dl solsikkekerner
2 dl fuldkornshvedemel
8-9 dl hvedemel
hvidløgsalt

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt salt, sukker, fint hakket ramsløg, solsikkekerne og yoghurt. Rør rundt, og ælt melet i, til dejen bliver glat og smidig. Lad dejen hæve i 30 min. Form 9-10 boller og lad dem igen hæve 15 min. Pensl med mælk og drys med hvidløgssalt. Bag dem ved 180 grader i ca 25 min. 

8 kommentarer:

  1. Uhmm, de ser vel nok lækre ud de boller :-)

    God weekend!

    KH
    Birthe

    SvarSlet
  2. Herlig idé at putte dem i brød :-) Smagte de meget igennem?

    SvarSlet
  3. Jeg købte hos ham idag, men kun for en 5'er:)
    Spidskålstzatiki og kylling lyder så lækkert dertil, men jeg kender en der nok vil syns at det er for grønt:)

    Jeg så faktisk også, at Føtex i midtbyen havde ramsløg til en 20'er for en bakke..

    SvarSlet
  4. De lyder skønne! Har efterhånden fået puttet ramsløg i alt andet undtagen boller - kan være det skal overvejes :-)

    Hav en god søndag!

    SvarSlet
  5. Tak skal du ha Birthe, og god weekend til dig også. Der er da lidt tilbage endnu..
    :-)

    SvarSlet
  6. Hej Malou..
    Tak tak. Nej, de smagte ikke så meget igennem, så man kan sagtens øge mængden. Jeg lavede også brød med ramsløg sidte år, der synes jeg det smagte mere igennem. Men det var også lidt senere på foråret, hvor de måske er mere kraftige i smagen..
    :-)

    SvarSlet
  7. Hej MM..

    Nå, man kan også købe dem i Føtex. Det har jeg godt nok ikke set. Men tak for tip :-)

    Server lidt bacon til kyllingen, så kan det være din bedre halvdel, er mere med på ideen med det grønne... hehe..

    :-)

    SvarSlet
  8. Hej P,
    Hvis du bager kan du godt tilsætte mere ramsløg end nævnt her, hvis du gerne vil ha en kraftig smag. Måske kan man blende løgene, men så bliver brødet selvfølgelig meget grønt!
    Man kan også tilsætte groft hakkede mandler, det gjorde jeg i et brød jeg bagte sidste år. det blev også godt..

    :-)

    SvarSlet