torsdag den 24. marts 2011

Kick Kick 2

Helt uplanlagt fortsætter jeg med at bruge det sorte lakridsguld, for på mine Herrehold laver vi, i denne uge, en pragtfuld pærerdessert med lakrids. Det er en upside-down kage, en kage som altså skal vendes når den er bagt færdig, så de smukke karamelliserede pærer bliver synlige. Derefter skal den drysses med engelsk lakridspulver, og de bløde lakridstænger Kick, som er hakket groft. Før du bager den, er det en god ide at presse den lidt ekstra sammen, evt. med bagsiden af en grydeske, så kagen bliver mere fast, og nemmere at vende. Gør det forsigtigt. Desserten kan fint bages i et lasagnefad beklædt med bagepapir. Lakridsen og de karmelliserede pærer smager fabelagtigt sammen.

Kagen på billedet, er ikke lavet af mig, men flinke mænd fra Frejlev Skole i Aalborg.









Pærerdessert med lakrids


Til panden

25 g smør, i mindre stykker
1,25 dl sukker
5 uskrællede pærer i både

Kom smør og sukker på en stor pande, og lad det smelte ved kraftig varme, og under omrøring til sukkerbalndingen er lysebrun. Vend pærerbådene i og lad sukkerblandingen smelte igen - det tager 5 min. Beklæd en lille bradepande eller et fad med bagepapir. Fordel pærebådene heri, og held resten af karamellen over.


Smuldredej

3,75 dl hvedemel
2½ spsk sukker
150 koldt smør

Bland mel og sukker i en skål. Smuldr smørret i melblandingen, til den ligner revet ost. Drys dejen over pærene og bag desserten midt i ovnen. Ca 45 min ved 180 grader. Læg bagepapir over, hvis den bliver for mørk.

2 spsk engelsklakridspulver
2 pakker Kick ( Ca 60 gram)

Når kagen er bagt færdig, lad den hvile i 5 min. Læg et fladt fad/ stort spækbræt over kagen, og vend rundt, så desserten står med fyldet opad. Fjern forsigtigt bagepapiret, drys med pulver og lakridstykker.
Server med flødeskum.

10 kommentarer:

  1. Hejsa :)

    Det ser godt nok lækkert ud :)

    De bedste hilsner fra
    Anita
    Liv og Mad

    SvarSlet
  2. Hvor køber du lakridspulver henne? :)

    For jeg skal godt nok bage denne kage!!!

    SvarSlet
  3. Hold da op, hvor lyder det lækkert!! Er sat på to-do-listen :-)

    Kh
    Birthe

    SvarSlet
  4. Øjøjøj - du bliver bare ved med at diske op med kræs. Denne her må jeg altså prøve - vi elsker lakrids i desserter her i huset :-)

    SvarSlet
  5. Uuuuu ja den vil vi også prøve.... Casandra elsker alt det i denne dessert :D

    Hvor køber du lakridspulver????

    Super Best???

    SvarSlet
  6. Hej A,
    Tak skal du igen ha ..
    Flot med dit nye layout, by the way..
    :-)

    SvarSlet
  7. Hej B,
    Tak tak..
    Herrene var også meget begejstret for desserten. Lakrids og pærer er bare super godt sammen..
    God vind til dig i weekenden, Birthe..
    :-)

    SvarSlet
  8. Hej Rebelsig og F,
    Prøv helsekosten, og husk at sig det skal være Engeslklakrids, så i ikke får lakridrodspulver i stedet. I Aalborg findes det hos Krone, (se link liste) ellers google det, er sikker på det kan købes over nettet.
    Jeg har også en ide om at knust tyrkisk-peber ville være rigtig godt. Prøv det evt.

    :-)

    SvarSlet
  9. Hej p..
    jeps jeps.. Jeg diiiisker op..
    Hvis I elsker Lakrids, ken den her kun blive en farvorit..
    :-)

    SvarSlet
  10. Hej Igen :)

    Mange tak :)

    De bedste hilsner fra
    Anita
    Liv og Mad

    SvarSlet