mandag den 20. december 2010

Lidt klassisk til kagedåsen 4

Kan I/du huske denne her ?




En hjemkundskabsbog, der flittigt blev brugt i 80erne. Og jeg bruger den faktisk stadig, til en ting. Jeg bager hvert år helt klassiske brunkagefigurer efter denne bog.



Kagefigurer

1 dl farin
1 dl sirup
75 g smør
1/2 tsk ingefær
1 1/2 tsk kanel
1/4 tsk nelliker
1 tsk natron
1/2 æg
ca 5 dl mel

Farin, sirup og smør smeltes sammen ved svag varme. Gryden tages fra varmen, krydderier og natron røres i.
Står til den er lunken. Æg og mel røres i. Mel lidt efter lidt, så dejen ikke bliver for stiv. Æltes og hviler køligt i en time. Dejen rules ud i 1/2 cm tykkelse og udstik figurer med kageforme. Lægges på pladen og bages i 8  min ved 200 grader. Pynt med glasur.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar