lørdag den 18. december 2010

Lidt guld til kagedåsen 3

Denne her pakke ...
Har jeg brugt til disse her

Sjove og sprøde guldkornskager. Dejen kan være lidt svær at røre, så jeg måtte bruge hænderne til at ælte guldkornene ind i dejen. De er lidt skrøbelige indtil de er helt kolde, så de skal behandles lidt nænsomt, mens de er varme. Guldkornskagerne er et sikkert hit her i huset, så det er ikke sikkert de holder helt til jul, selvom der kan bages 4-5 plader af denne portion. Sæt dem med god afstand på pladen.


Guldkornskager

250 g smør
300 g sukker
2 æg
2 tsk bagepulver
5 kopper guldkorn
250 g mel
Lidt vanilje sukker ( 1-2 spsk)

Smør og sukker røres godt sammen. Derefter  røres æggene i et ad gangen. bagepulver, vaniljesukker, mel røres i - og tilsidst blandes guldkorn i dejen. Form runde kugler med en teske, og sæt dem med god afstand på en bageplade. Bages ved 200 grader i ca 7-8 min, til de er gyldne.

4 kommentarer:

 1. Nej hvor sjovt at se dine kager med guldkorn. Sådan nogle lavede min farmor også. Hun døde for mange år siden og jeg havde helt glemt de kager, til jeg så dine. Dem må jeg også lave en dag og mindes min farmor.

  SvarSlet
 2. Jeg har det som Anne ovenfor .. jeg har heller ikke set de kager siden min mormor bagte dem. Sjovt nok snakkede vi lige om dem på job i går :)
  Dejligt at få de her minder rundt i blogland!

  SvarSlet
 3. sådan nogle bagte min dejlige bedstemor altid. Sidder her og bliver helt rørt.
  hahaha hvor sjovt, ser først nu at det er fuldstændig som Annes og Hannes kommentar. Det er simpelthen kager fra en anden tidsalder..:-)

  SvarSlet
 4. Hej Vibeke, Hanne og Anne
  Nej, hvor er det sjovt I alle husker dem fra jeres barndom og bedsteforældre. Håber I for dem lavet :-)
  Jeg har dem nu fra denne "tidsalder". Kagerne er nogle min mand smagte for nogle år siden. Det var en af hans kollegaere der havde dem med, på arbejde. Opskriften er dog bare en side fra nettet, som jeg desværre ikke ved hvor er fra. :-)
  God søndag til jer alle.
  :-)
  Boegeskov

  SvarSlet