torsdag den 4. november 2010

Nutella, go home !

Nogle opskrifter kræver en anledning for at blive til virkelighed. Og - da min skønne, dejlige vidunderlige veninde imorges kom forbi til morgenmad, synes jeg lige det var en passende god anledning til at lave luksus chokoladesmør med honning og hasselnødder, istedet for at bage noget andet sødt. Det skal hurtigt understreges, at jeg så absolut ikke har fortrudt det valg, for - hold da op - hvor er det lækkert. Hjemmelavet chokoladesmør, med masser af knassende nødder og mørk chokolade. Nutella, go home.

Chokoladesmør med honning og hasselnødder.

100 gram hasselnødder
3 spsk flydende honning.
3 spsk nøddeolie ( af hasselnødder, mandler eller valnødder)
150 gram mørkchokolade

Fordel nødderne på en bageplade, med bageparpir, og sæt nødderne i en forvarmet ovn på 200 grader. Varm dem i ca 5 min. Lad dem køle af og gnid dem så i et rent viskestykke, sådan at skallerne løsner sig og kan fjernes. Blend derefter nødderne, sammen med honning og olie. Du kan blende det helt eller bare "groft", så smørret bliver chrunchy. Smelt chokoladen over vandbad, og rør den smeltede chokolade i nøddeblandingen. Kom det i en skål, og afkøl. Opbevares køligt, dog ikke i køleskab !
Tip, hvis du har problemer med at blende nøddeblandingen, ( hvilket jeg havde) kan du tilsætte det smeltede chokolade, og derefter blende det. Tip, nr 2. Børn synes måske denne hjemmelavede nutella er for stærk, så prøv med sød mælkechokolade istedet.

2 kommentarer:

 1. Åh, der lyder lækkert! :-)
  Jeg har prøvet at lave noget lignende engang og det bare SÅ meget bedre end Nutella, som jeg synes er alt for sødt....

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 2. Ja - Og der er jo ikke tilsat yderligere sukker, end den der skulle være i chokoladen.
  Boegeskov :-)

  SvarSlet