torsdag den 18. november 2010

Chokolademarengs med græsk yoghurt.

I søndags, da jeg havde besøg af min bror og kæreste, kom jeg, udover blåbærkagen, også liiiiige til at lave lidt dejligt marengs. Chokolademarengs, som her er toppet med græsk yoghurt, mandarin og lidt hakket pistacienødder. Den græske syrlige yoghurt giver et godt modspil til den søde marengs. Desuden bliver det en mindre syndig dessert, når den toppes med yoghurt, end med flødeskum. En nem og lækker lille desssert. Du kan servere dem med andre frugter, bær og nøddder, hvis du har lyst til det. Vær opmærksom på at marengsen kun skal bages ved 130 grader !

Chokolademarengs med græsk yoghurt


Til 4 personer

2 bæger pasrteuriserede æggehvider
200 gram sukker
2 spsk kakao
3 tsk mel
2 tsk hvid balsamicoeddike

Servering

Græsk yoghurt
250 gram frugt
Nødder til drys

Tænd ovnen på 130 grader. Pisk æggehviderne stive og pisk sukker i lidt ad gangen. Bland kakao og mel, og vend det forsigtigt (evt. med en dejskraber) i de stive æggehvider. Vend eddiken i.
Sæt med en ske 5-6 store marengs på en bageplade med bagepapir, og bag dem 35-40 min. Server dem lune med græsk yoghurt, frugt og nøddedrys.

2 kommentarer:

 1. God ide med den græske yoghurt :-) Jeg er nemlig ikke vild med marengs, fordi jeg synes at de er så hvinende søde, men på denne måde kan jeg måske få dem ned....

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 2. Det er nu ikke så tosset, det der græske yoghurt. Kan også bruges som et let mellemmåltid bare med frugter i. :-)

  Boegeskov

  SvarSlet