søndag den 19. juni 2011

Æbleboller med hørfrø og rosiner

Når jeg bager boller gør jeg det ofte på slum og som regel med de samme ingredienser. Det kan godt blive lidt kedeligt i længden, så nu har jeg forsøgt mig med disse Æbleboller set i Magasinet "Bolig Liv". Der skal forholdvis meget æble i dejen, hvilket giver en god sødme til brødet. Rosinerne kan undlades, hvis man ikke er til det. Min dreng på 6 spiste lystigt af dem - så der er gode "børneboller"


 




Æbleboller med hørfrø og rosiner

4 dl vand
25 g gær
2 tsk salt
1 spsk honning
250 g revet æbler (3-5 stk)
100 g hørfrø
550 hvedemel
100 g fuldkorns hvedemel
100 g rosiner (kan udelades)

Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt salt, honning, rosiner og hørfrø. Rør æblerne i og derefter tilsæt mel lidt efter lidt. Ælt dejen godt igennem. Lad dejen hæve 45 min. Form derefter bollerne og lad dem efterhæve 15-20 min. Pensl med lidt mælk. Bag dem ved 180 grader i ca 25 min. 

6 kommentarer:

  1. Mums de ser gode ud, dem tror jeg også lige jeg må prøve:)

    SvarSlet
  2. Elsker hjemmebagte boller med gods i - de ser rigtig lækre ud :-)

    SvarSlet
  3. Ok, nu har jeg efterhånden set æbler i boller så mange gange, så nu bliver jeg nødt til snart selv at prøve :-D Jeg skal lige vente på at der kommer lidt kræfter i armene....

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  4. Det lille koekken21. juni 2011 kl. 12.21

    Hej Tante Grøn (skønt navn)
    Tak skal du ha´ - De kan varmt anbefales..
    :-)

    SvarSlet
  5. Det lille koekken21. juni 2011 kl. 12.23

    Hej P,
    Tak tak..
    :-)

    SvarSlet
  6. Det lille koekken21. juni 2011 kl. 12.25

    Hej B,
    Ja, så er der ingen vej uden om. I hvertfald til september, hvor æblerne falder ned og bare venter på at blive brugt..
    :-)

    SvarSlet