Når jeg bager boller gør jeg det ofte på slum og som regel med de samme ingredienser. Det kan godt blive lidt kedeligt i længden, så nu har jeg forsøgt mig med disse Æbleboller set i Magasinet "Bolig Liv". Der skal forholdvis meget æble i dejen, hvilket giver en god sødme til brødet. Rosinerne kan undlades, hvis man ikke er til det. Min dreng på 6 spiste lystigt af dem - så der er gode "børneboller"
Æbleboller med hørfrø og rosiner
4 dl vand
25 g gær
2 tsk salt
1 spsk honning
250 g revet æbler (3-5 stk)
100 g hørfrø
550 hvedemel
100 g fuldkorns hvedemel
100 g rosiner (kan udelades)
Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt salt, honning, rosiner og hørfrø. Rør æblerne i og derefter tilsæt mel lidt efter lidt. Ælt dejen godt igennem. Lad dejen hæve 45 min. Form derefter bollerne og lad dem efterhæve 15-20 min. Pensl med lidt mælk. Bag dem ved 180 grader i ca 25 min.
Mums de ser gode ud, dem tror jeg også lige jeg må prøve:)
SvarSletElsker hjemmebagte boller med gods i - de ser rigtig lækre ud :-)
SvarSletOk, nu har jeg efterhånden set æbler i boller så mange gange, så nu bliver jeg nødt til snart selv at prøve :-D Jeg skal lige vente på at der kommer lidt kræfter i armene....
SvarSletMange hilsner
Birthe
Hej Tante Grøn (skønt navn)
SvarSletTak skal du ha´ - De kan varmt anbefales..
:-)
Hej P,
SvarSletTak tak..
:-)
Hej B,
SvarSletJa, så er der ingen vej uden om. I hvertfald til september, hvor æblerne falder ned og bare venter på at blive brugt..
:-)