Du danske blomkål, I looove you.
De danske blomkål smager simpelthen bare for godt, og da det er nu der er sæson, vil jeg købe blomkål i lange baner. Blomkål er efter min mening bedst når de er "halv- kogte". Jeg er ikke meget for rå blomkål, og bestemt heller ikke for den helt gennemkogte udgave. Når blomkål bliver stegt får de sådan en dejlig let nøddeagtig smag, så det har jeg gjort her, sammen med mandler og lakrids. Det lyder måske nok underligt med lakrids, men det passer rigtig-rigtig godt sammen med blomkål.
Blomkålene skal ikke begraves i lakrids, men bare lige ha et lille strejf af lakrids. Her serveret med en hakkebøf med persille og lidt feta.
Jeg lavede det sådan her..
Stegt blomkål med lakrids ala det lille koekken
2. pers.
1 blomkål - skåret ud i små buketter.
20-25 mandler, groft hakket.
1 tsk lakridspulver
Smør og olie
Varm lidt smør og olie op på en pande og steg blomkålen i ca 8-10 min ved middel varme. Tilsæt mandlerne og lad dem stege med et par min. Tilsæt tilsidst lakrids. Drys pulveret igennem en sigte, så fordeler det sig bedre. Vend det godt rundt og server.
Spændende med lakrids-indslaget, det ville jeg aldrig have fundet på :-D
SvarSletJeg elsker stegt blomkål, men også rå og blomkål med bid i - det værste der findes er blomkål kogt til smadder (som min svigermor ynder at gøre), det er bare ikke særlig tiltrækkende.....
Mange hilsner
Birthe
Jaaa!
SvarSletKøbte noget lakridspulver for en måned siden - har bare ikke lige fundet noget at bruge det til endnu.
Tænkte til at starte med blomkål og lakrids er en mærkelig kombination (og synes det stadig lidt), men jeg begynder at kunne se at det kan virke, så det er noget jeg må prøve.
Bedste hilsner
Christoffer
Hej B,
SvarSletUdkogt blomkål er på ingen måde charmerende :-(
Jeg havde læst et sted at lakrids skulle gå godt til blomkål, så det ville jeg prøve. Og det var helt rigtigt, håber du vil prøve det en dag..
:-)
Hej Christoffer,
SvarSletSikke en flot blog du har !
Jeg kan kun sige en ting til denne kombination af lakrids og blomkål. Prøv det ! Det smager skøøønt ..
:-)
Jeg er med på lakrids-vognen og har bl.a. brugt det på laks og i rabarber-ting, fx muffins og som kompot til vaniljeis med en god vaniljestang i også. Jeg lover det er guf - men det kan du læse meget mere om på min blog ;-)
SvarSletJeg må prøve lakrids på blomkål - DET havde jeg godt nok ikke hørt om før! :-)
Hey Hottie..
SvarSletDET kan du roligt gøre, det smager skøøønt..
Lakrids og rabarber.. sjovt, det tænkte jeg på at kombinere i noget is, faktisk..
:-)