Sommerligt, nemt og lækkert. Lav gerne ærtepureen i godt tid, den bliver kun bedre af at trække i nogle timer. Fileterne er paneret i rugmel. Opskriften er inspireret fra siden her www.saesonforgodsmag.dk, hvor der er mange skønne opskrifter at finde.
Rødspættefileter i sprød salat med ærtepure
4 pers.
10-12 rødspættefileter
Rugmel
1 iceberg
1 agurk
Dild
Ærtepure
200 g ærter
2 spsk. mandler
1 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
Vend rødspætterne i rugmel. Varm olien eller smør på en slip let pande og steg rødspætterne på begge sider, til de er gyldne og godt sprøde.
Del salaten i store blade. Skær agurken i halve skiver.
Kom ærter i en blender sammen med mandler, presset hvidløg og olie og kør til en pestolignende konsistens.
Fladbrød
4 dl hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
2 spsk. olivenolie eller rapsolie
1½ dl vand
olie til at smøre brødene med
Rør mel, vand, salt og bagepulver godt sammen. Form 8 boller, smør dem med olie og tryk dem godt flade. De skal gerne være ½ cm tynde. Varm en pande op, og bag dem herpå, uden fedtstof. Bages til de bliver gyldne på begge sider.
Server fisken i icebergsalat med agurker og ærtepuré. Drys med hakket dild.
Mums, det ser vel nok godt ud. Dejlig med en variation til at servere rødspætter :-)
SvarSletMange hilsner
Birthe
Hej Birthe..
SvarSletHelt enig, selv jeg elsker persillesauce..
:-)