mandag den 27. december 2010

Græsk Brød

Så er det blevet mellemjul, eller bagjul eller hvad disse dejlige afslappende dage kan kaldes. I det lille koekken, har der været julefred, men jeg har da fået bagt lidt brød. Et syrligt græsk brød, bagt på kærnemælk. Et godt madbrød, da det er så syrligt.


 Græsk brød

4 dl kærnemælk
20 g gær
1 spsk salt
3 spsk olie
ca 500 g hvedemel

Lun kærnemælken og rør gæren ud i den lune mælk. Tilsæt olie og salt. Rør mel i lidt efter lidt. Ælt dejen godt igennem, og lad det hæve 45-60 min. Form brødet, jeg laver det altid rundt. Sigt et tyndt lag mel over brødet, bag det ca 40 min. ved 180 grader.

4 kommentarer:

  1. Syrligt brød er bare det bedste. Jeg bruger næsten altid kærnemælk i hjemmebagt brød.
    Dit runde brød ser skønt ud.

    SvarSlet
  2. Åh, hvor ser du godt ud, kan du ikke sende sådan et ned til mig? ;-)

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  3. Hej Hanne,
    Tak, tak :-)
    ja, surmælksprodukter er godt i div. brød. Jeg vil snart bage brød med kvark, det har jeg ikke prøvet før.
    :-)

    SvarSlet
  4. Hej NYBH
    Brødet er blevet sendt med ekspressss-fart til dig. Sådan der !
    :-)

    SvarSlet