Så er det blevet mellemjul, eller bagjul eller hvad disse dejlige afslappende dage kan kaldes. I det lille koekken, har der været julefred, men jeg har da fået bagt lidt brød. Et syrligt græsk brød, bagt på kærnemælk. Et godt madbrød, da det er så syrligt.
Græsk brød
4 dl kærnemælk
20 g gær
1 spsk salt
3 spsk olie
ca 500 g hvedemel
Lun kærnemælken og rør gæren ud i den lune mælk. Tilsæt olie og salt. Rør mel i lidt efter lidt. Ælt dejen godt igennem, og lad det hæve 45-60 min. Form brødet, jeg laver det altid rundt. Sigt et tyndt lag mel over brødet, bag det ca 40 min. ved 180 grader.
Syrligt brød er bare det bedste. Jeg bruger næsten altid kærnemælk i hjemmebagt brød.
SvarSletDit runde brød ser skønt ud.
Åh, hvor ser du godt ud, kan du ikke sende sådan et ned til mig? ;-)
SvarSletMange hilsner
Birthe
Hej Hanne,
SvarSletTak, tak :-)
ja, surmælksprodukter er godt i div. brød. Jeg vil snart bage brød med kvark, det har jeg ikke prøvet før.
:-)
Hej NYBH
SvarSletBrødet er blevet sendt med ekspressss-fart til dig. Sådan der !
:-)