Det lille koekken ønsker alle en god jul, med herlige homemade julekys. Opskriften er fra http://www.odense-marcipan.dk./ De er ret nemme at lave. Lav evt. små mini-kys af marengsen, for der er meget af den. Jeg var ikke så omhyggelig med af få marengsen helt ud til kanten af marcipanbunden, da jeg havde en ide om, at marengsen ville flyde en anelse ud, når de skulle bages i ovnen igen. Marengsen "gik" dog ingen steder, så næste gang jeg laver dem, vil jeg udfylde hele bunden med marengs, det vil gøre dem noget kønnere. Brug evt. en blød silikone pensel til at pensle chokoladen på med.
Julekys med marcipanbund
30 stk. ( Lav evt. kun 1/3 af portionen )
500 g Ren Rå Marcipan
300 g sukker
1 dl vand
150 g past. æggehvider
250 g Mørk Overtræk chokolade
Ren Rå Marcipan skæres i 30 skiver, lægges på bagepapir og bages ved 180 °C i 5–8 min.
Til guf tager du 300 g sukker og 1 dl vand koges op. Lad det yderligere koger i 2 min. 150 g past. æggehvider piskes let og sukkerlagen tilsættes langsomt. Guf piskes stift med en håndmikser ved middel hastighed i mindst 15 min. Guffet skal være helt stift og fast.
Guffet sprøjtes på marcipan-bundene med en plastikpose, og flødebollerne bages i ca. 5 min. ved 180 °C, så de får en fast overflade. Når de får en fast overflade er det nemmere at pensle chokoladen på.
Efter afkøling pensles/dyppes flødebollerne med smeltet mørk overtræk.
Tips: Kan holde sig frisk i 4-5 dage ved opbevaring ved 8-12 grader
Uhm - ikke dååårligt! :-D
SvarSletOgså en rigtig glædelig jul herfra - håber der bliver tid til masser af afslapning og god mad :-)
Hvor er de fine :-)
SvarSletGlædelig (bag)jul, håber at I havde en god aften og nyder juledagene......
Mange hilsner
Birthe
Hej P og NYBH,
SvarSlet1000 tak skal I ha´... Kan I også ha nogle gode bag-juledage, jeg kan godt li´det udtryk.
:-) Her er der blevet slappet totalt af, og har også holdt lidt fri fra køkkenet. Det kan man jo godt trænge til. ( Jeg har dog stadig læst kogebøger.. hehe )
Boegeskov