Mini-timian kartofler til 2 pers.
1/2 kg små kartofler
lidt salt.
1 pakke parmaskinke
friske timiankviste
Skrub kartoflerne, og kog dem ved svag varme i ca 20 min, eller til de er møre. Hæld vandet fra.
Skær skinken ud i skiver på langs. Læg en timiankvist på hver kartoffel, og rul en strimmel skinke om. De steges herefter på panden i et par min, til skinken bliver helt sprød.
Kyllingelår i hvidløgssauce til 2. pers.
4 store kyllingelår
2-3 skalotteløg
4 fed hvidløg.
1/2 tsk tørret timian.
1 dl hvidvin
5 dl bouillion
2 spsk hakket persille ( jeg brugte dog frossen persille, 1 spsk. )
1 tsk hakket purløg.
1 tsk tørret basilikum
Del hvidløget i fed, og bevar skalen. Den vil beskytte hvidløget mod at brænde på. Brun kyllingelårene i en stor gryde, og tilsæt hvidløgene. Når kyllingestykkerne er brune på alle sider, og hvidløgene er bløde tages både hvidløg og kyllingen op af panden. Pil hvidløgene og purer dem. Svits derefter skalotteløgene i den samme gryde, og tilsæt lidt timian. Drys med lidt salt. Tilsæt igen kyllingelårene. Hæld hvidvin i ved kraftig varme, så den fordamper.Tilsæt hvidløgspureen, basilikum og 5 dl bouillion. lad kyllingen snurre under låg i 30-35 min. Tag gryden af varmen. Vend persille og purløg i saucen. Kyllingen serveres varm.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar