fredag den 29. oktober 2010

"Man skal ikke lade en fristelse gå forbi..

For det er jo ikke sikkert, der kommer en ny " sagde en af mine kursister tidligere idag. Og det er jo på sin vis også rigtigt, specielt når det gælder denne fantastiske Italienske fristelse - Semifreddo med chokolade og karamelliserede pistacienødder. Semifreddo er en halv-kold mousse. Selv om den kræver en del piskning, og tålmodig venten mens den er i  fryseren, er den så absolut besværet og ventetiden værd. Den ingår klart som en af mine nye farvoritdesserter.


8-10 stk.

100 gram sukker
1 tsk citronsaft
100 gram pistacienødder
1 stang vanilje
4 pasteuserede æggeblommer
60 sukker
3,5 dl piskefløde
3 pasteuriserede æggehvider
100 gram groft hakket chokolade
evt. lidt kiwi eller ananas til pynt.

Hak chokoladen groft. Pisk æg, sukker (de 60 gram) og vanilje sammen til det bliver hvidt og luftigt. Pisk fløden til skum, i en anden skål. I en tredje skål piskes æggehviderne stive. Vend flødeskum i æggemassen, og vend derefter æggehviderne forsigtigt i. Vend chokoladen i. Hæld blandingen i små forme ( gerne små folieforme, da de vil være meget nemme at få ud i folieforme), og sæt dem i fryseren i 2 timer.

Imens laves karamellen. Mos citronsaften sammen med sukkeret. og kom blandingen på en pande. Smelt sukkeret til karamel ved jævn varme. Tilsæt nødderne og rør rundt i 2-3 min. Hæld karamel og nødder ud på bagepapir og lad det afkøle i ca 30 min. Knus eller knæk karamelen i små stykker.


Ved servering vendes semifreddoerne ud af formen og pyntes på toppen med de karmeliserde pistacienødder og frugt. Drys evt. med hakket chokolade.

2 kommentarer:

 1. Hold nu op, hvor ser det LÆKKERT ud! Sådan en må du gerne sende min vej :-)

  God weekend.

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 2. Trylle, trylle den er på vej til dig :-)

  Hilsner
  Boegeskov

  SvarSlet