fredag den 8. april 2011

Yoghurtis med lakrids og "Grove løjer"

"Grove løjer" af Anne Ravn, fik jeg tilsendt i sidste uge. Den kan købes i Coops butikker, da den er lavet i et samarbejde med FDB, til ca 80 kr. På facebook siden "vi skal spise" havde jeg upload(ed) et billede af min aftensmad, som et led i en lille konkurrence. Det var derfor, jeg fik tilsendt bogen.

Bogens formål er at give hele familien en sundere livsstil. Der gives tip til hvordan det kan lade sig gøre at få plads til både grove grønsager, hjemmebagt brød, hyggesnacks og familiemotion i en travl hverdag.
Den bevæger sig også bl.a. ind på emner som hygiejne, basis lager af madvarer, bålmad, madpakken, grønsager og hyggemad. Trods de gode intentioner, må jeg dog sige at det ikke på nogen måde, er en bog der tiltaler mig. Det er en bog som vil for meget, på for få sider, hvilket betyder at der er meget få opskrifter i den, og emnerne skøjtes der hurtigt over. Selve layoutet er utrolig rodet. Teksten står spredt hist og her. Det gør den måske i et forsøg på at gøre bogen "moderne", men for mig betyder det at jeg mister lysten til at læse i den. Og til sidst synes jeg ikke rigtig der er noget nyt under solen i dens indhold. Øv øv.

Fra en af de få opskrifter i bogen har jeg  lavet denne her herlige yoghurtis med lakrids. Den er lavet på græsk yoghurt, og det gør den mere cremet, end hvis den laves på alm. yoghurt. Når jeg plejer at lave yoghurtis, vender jeg bare alt yoghurten i tilsidst, men i denne her opskrift skal halvdelen af yoghurten piskes i (med el-pisker)  sammen med sukkeret, og det havde faktisk en ganske positiv effekt på konsistensen. Jeg synes den blev ekstra cremet af det.  Lakridsen kan udskiftes med nødder, bær eller chokolade.

Yoghurtis med lakrids

3 spsk past. æggehvider
140 g sukker
½ l græsk yoghurt 2% ( jeg brugte 10% )
2 tsk knust engelsk lakrids
Lakrids til pynt.

Pisk æggehviderne stive i en skål. Pisk sukkeret i lidt efter lidt. Tilsæt halvdelen af yoghurten, og pisk til sukkeret er opløst. Vend resten af yoghurten og lakridspulveret i.
Frys den i 4-6 timer. Tag den op ca. 20 min. for anvendelse.5 kommentarer:

 1. Den ser nu dejlig ud, og da vi begge er lakridsis-fans her i huset, så er jeg bange for, at jeg bliver nødt til at prøve den på et tidspunkt. Går ikke ud fra at gemalen protesterer over det ;-)

  Hav en god weekend :-)

  SvarSlet
 2. Wow, den må jeg da prøve - tak for opskriften :-)

  KH
  Birthe

  SvarSlet
 3. Hej P,
  Håber du har hfat en god weekend
  :-)
  Tror bestemt ikke gemalen protostere, det er en skøn is.. Og jo, ikke så fed..
  :-))

  SvarSlet
 4. Hej B,
  jamen det var så lidt..
  En fin lille dessert, der er let i maven..
  Håber også du har haft en god weekend, i dette herlige forårsvejr..
  :-))

  SvarSlet
 5. Hejsa

  Man kan vel godt sætte herligheden i en ismaskine? :)

  Venlig Hilsen
  Cecilie

  SvarSlet