søndag den 10. april 2011

Hønsevelouté med hanebryst og jordskokkechips

Det er ikke blevet til meget madlavning i den forgangene uge.Vores boligrenovering er trukket ud i køkkenet, og som en konsekvens af det, har det ikke været muligt at lave mad. Men i fredags var der et lille slip, og det blev straks udnyttet til at lave hønsevelouté med rodfrugter, en bornholmer hane og havens sidste jordskokker blev brugt til friturestegte jordskokkechips. Det hele blev en lækker rustik fredags middag. Hanen blev lavet i en stegepose. Det har jeg aldrig prøvet før, hvorfor ved jeg ikke. Resultatet blev fremragende, kødet blev utrolig saftigt og ekstra mørt. Den fik fem kvarter ved 180 grader, og den blev fyldt med persille, før den kom i ovnen.     

Hønsevelouté med rodfrugter

4 pers.

50 g smør
50 g mel
½ l god hønsebouillon
3/4 dl fløde
1½ æggeblomme
sukker
eddike eller citronsaft

½ knoldselleri skåret i små tern
3 gulerødder i små tern
½ fints snittet skalotteløg
½  dl fint snittet persille ( jeg brugte en hel dl )


Kog knoldselleri og gulerødder møre. Hæld dem derefter i en sigte, så alt vand kan løbe fra.
Derefter smelt smørret i en gryde ved middel varme, tilsæt mel, og rør det godt sammen til en bolle. Tilsæt hønsebouillon, og kog det godt igennem under omrøring, så der opnåes en tyk konsistens.
Tag gryden af varmen. Rør piskefløde og æggeblommer sammen i en skål. Tag lidt af den varme opbagte sovs og hæld den over i flødeblandingen. Hæld nu blandingen tilbage i gryden, og kog saucen op under konstant piskning. Smag den til med eddike, sukker, salt og peber. Til sidst vendes rodfrugter, løg og persille i saucen, smag den igen til.
Jordskokkechips 

3 store jordskokker
Olie til fritering

Skær jordskokkerne i meget tynde skiver. Varm olien op i en gryde. Tjek evt. med et riskorn, når det syder omkring kornet er olien klar. Friter skiver af jordskokker, indtil de bliver gyldne.Tag dem op af olien, med en hulske, og læg dem på et stykke fedtsugende papir. Drys dem med salt.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar