onsdag den 30. marts 2011

Tomatkompot med frisk estragon, stegt feta og kalvekød

Hertil usynlig kartoffelmos, som ikke er med på billedet. Kompoten bliver lidt sur/sødagtig, derfor smager den vældig godt sammen med mos. Jeg synes nemt at estragon kan blive for dominerende, derfor har jeg ikke tilsat alt for meget estragon ved tomaterne. Med hensyn til den stegte feta, så gør den sig bedst mens den er helt varm!




Tomatkompot med estragon

3 tomater
2 løg
3 fed hvidløg
2-3 tsk frisk hakket estragon
1 spsk sukker
citronsaft

Skær løgene og tomaterne groft ud. Hak hvidløgene fint. Hak estragon fint. Sauter først løgene i lidt olie+smør, og krydr med salt og peber. Når løgene er bløde tilsættes hvidløg og tomater. Lad det småkoge til tomaterne netop begynder at afgive væske. Vend estragon i, og smag til med salt, sukker og citronsaft. Tilsæt evt. mere estragon.

Stegt feta og kalvekød

Kalvekød i skiver ( 2. pr pers. )
1 blok feta
mel
olie

Skær feta-osten ud i skiver af 1 cm tykkelse.Vend dem i lidt mel, og steg dem forsigtigt gyldne i olie.
Steg kalvekødet (drys evt,. med paprika eller grillkrydderi) i 3 min på hver side.

5 kommentarer:

  1. Hejsa :)

    Sikke en dejlig og anderledes ret. Det må jeg helt sikkert prøve at lave en dag :)

    De bedste hilsner fra
    Anita
    Liv og Mad

    SvarSlet
  2. Jeg skal da SÅ meget prøve at stege feta!! Jeg elsker ost - og at stege ost - især halloumi :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  3. Hej Miss A..
    Den kan i hvert fald anbefales..
    :-)

    SvarSlet
  4. Hej B,
    har aldrig smagt Halloumi faktisk. Hvordan er det ? Kraftig i smagen eller ??
    :-)

    SvarSlet
  5. Nej bestemt ikke kraftig i smagen. Mild og lidt saltet. Man skal nok lige vænne sig til konsistensen, idet den "fnidrer" lidt mellem tænderne :-)

    Kh
    Birthe

    SvarSlet