søndag den 20. marts 2011

karryrispilav og skinkemignon i appelsinsauce

Jeg kan godt li´at kombinere Appelsin og karry, da jeg synes de klæder hinanden vældig godt. Skinkemignonen lavede jeg derfor i en mild appelsinsauce. Det var nu ikke min mening den skulle blive mild, men da de appelsiner jeg havde til rådighed, ikke var økologiske, ville jeg ikke bruge skallen – En anden gang vil jeg tilsætte reven appelsinskal. Som tilbehør fik jeg lavet en karryrispilav, og tern af dansk frisk agurk !




Mignon i Appelsinsauce

4. pers.

2 Skinkemignoner
1 stort løg
1-2 fed hvidløg
3 dl vand
2 dl appelsinjuice
Saft fra 1 stor appelsin( plus reven skal fra 1 appelsin)
1 spsk grønsagsbouillon
½ dl føde
75 g mascarpone
Marizena
1 nip sukker
S+p

Hak løg og hvidløg fint. Brun mignonerne godt på alle sider i en stor gryde, drys med salt og peber. Tilsæt løg, og lad dem svitse nogle minutter. Tilsæt vand, bouillon, appelsinjuice, frisk appelsinsaft og skal. Lad kødet koge i ca 35-40 min under låg. Tag derefter købet op, skær det ud i skiver. Tilsæt fløden og mascarponen, og pisk mascarponen godt ud. Jævn med marizena. Smag saucen til med s-p, og tilsæt evt. et nip sukker. Læg kødet i saucen igen, varm op, og server med rispilav.


Rispilav

2. pers.
Olie, brugte rapsolie ( ca 3-4 spsk)
1 spsk stærk karry ( evt 2, hvis den skal være meget stærk)
3 forårsløg
3 dl ris
5 dl vand
1 spsk grønsagsbouillon
 
Rens og skær forårsløgene på skrå. Varm olien op, tilsæt karry, og lad det brænde af et øjeblik. Tilsæt forårsløg og svits et par min. Tilsæt ris, og lad dem også svitse godt med. Vand og bouillion hældes ved, og de koges efter pakkeanvisningen.  
 
 
I begge retter har jeg brugt Økologisk grønsagsbouillon fra Oscar , som var i goodiebag(en)
 
 






2 kommentarer:

  1. Hejsa :)

    Sikke en dejlig ret :) Det ser virkelig lækkert ud.

    Nu kan det godt være, at det er mig, der spørger dumt, men hvor køber du mascarponen henne?

    Jeg synes ikke rigtigt, at jeg kan finde det i alm. varehuse som Rema, Netto og Fakta.

    De bedste hilsner fra
    Anita
    Liv og Mad

    SvarSlet
  2. Hej Miss A,
    Du spørger overhovedet ikke dumt!
    Jeg kan godt forstå du spørger, fordi jeg hvade fx også noget svært ved at finde ricotta, da jeg begyndte at bruge det. Jeg køber det i føtex, og det er placeret i køledisken ved mælken. Ved siden af Hytteost og cremefraiche, så altså ikke der hvor de andre oste er placeret. Ricotta, er også placeret der ved hytteosten osv., det var derfor jeg ikke kunne finde det, i sin tid !
    Håber du nu kan finde det
    :-)

    SvarSlet