Indrømmet. Jeg er ikke meget for vinter. Jeg er ikke meget for sne, og jeg er bestemt ikke meget for kulde. Så for mig, var det lidt øv, lørdag, at vågne op til et vinter hvidt Aalborg. Det eneste jeg egentlig synes der behøver at være vinter hvidt, er denne her dejlige dejlig dejlige pakke
Så den røg lige i indkøbskurven, sammen med lidt frossen sommer, af denne her type
Hvilket blev til dette her
Og dernæst til dette her
Hvid chokolademousse med jorbærsylt
Opskriften kommer fra "Politikens bog om dessert" af Mette Blomsterberg. Den kan jeg varmt anbefalde, da der her er rigtig mange lækre og spændende ideer til desserter.
I opskriften står der at der kan blive 8 portioner, det kunne der så ikke, da jeg lavede den ! - Måske var det fordi jeg brugte nogle lidt for store glas til at hælde moussen op i. Lav derfor ekstra, hvis moussen skal i store glas. Lad den gerne stå længe (6-7 timer) i kølesskabet og "samle sig"
Til 8 person.
Jordbærsylt
250 g jordbør, friske eller optøede frosne
150 g sukker
1 spsk vand
Kog bær, sukker og vand for svag varme i ca 15 min. Skum af undervejs. Fyld sylten i 8 smukke glas og afkøl helt i køleskab. ( 1-2 timer)
Hvid chokolademousse
1 blad husblas
200 gram god hvid chokolade + 75-100 g til pynt
1 dl pasteuriseret æggeblomme
1 spsk flormelis
1,5 dl pasteuriserede æggehvidder
Læg husblassen i blød, i koldt vand (1/2 liter), i 30 min.
Smelt chokoladen over vandbad. Pas på der ikke kommer vand ned til chokoladen. Chokoladen skal være godt lun. Pisk imens æggblommer og flormelis sammen til en æggesnaps. Pisk æggehviderne stive, men ikke knoldede. Kom den godt lune chokolade op i æggesnapsen, og rør godt rundt.
Vrid husblassen fri for vand, kom den i et glas og smelt den, under omrøring, over vandbadet fra chokoladen.. Kom den smeltede husblas op i den lune chokoladesnaps. Vent 5 min !
Vend herefter de stift piskede hvider i chokoladesnapsen. Vend det forsigtigt sammen og stop, når moussen er ensartet.
Fyld moussen i glassende med jorbærsylt. Afslut med flager af hvid chokolade. Sæt dem i køleskabet til de skal serveres. De skal gerne stå i kølesabet 2-3 timer. Moussen bliver mere fast, hvis den står der 6-7 timer.
ej hvor se det lækkert ud!
SvarSletSabine
Sabinesverden.blogspot.com
Uhm, det ser labert ud - jeg ELSKER hvis chokolade :-)
SvarSletUhmm, det ser godt ud :-) Den hvide Marabou chokolade har jeg også købt et par gange, den er ret god synes jeg....
SvarSletMange hilsner
Birthe
Tak skal I ha´, alle 3.
SvarSletHvid chokolade er bare rigtig godt, og heldigt er det, at Marabou er kommet med denne vinter hvid, for jeg synes udvalget af hvid chokolade er meget begrænset i alm. supermarkeder.
Igen, tak for jeres kommentar.
:-)
Boegeskov
Mums, det ser saftsusemig lækkert ud :-)
SvarSletDet må prøves!
Fin blog forøvrigt.
Bedste hilsner fra
Eva
(Fra mums-filibaba)
Hej Eva,
SvarSlet1000 tak for din ros. :-)
De kan varmt anbefales. Smager dejligt, og de bliver ret flotte. Og kan jo laves i god tid, før evt. gæster.
Hilsner
Boegeskov