lørdag den 4. december 2010

Hos bageren

- Der var ikke mere flormelis i skabet, så glasuren må I selv tænke jer til.Som barn, var noget af det bedste jeg kunne få hos bageren, et helt enkelt chokoladehorn, med massere af god chokolade indeni. Det bedste min dreng kan få er kanelsnegle. I går fredag, bagte jeg så begge dele. Jeg lavede en grunddej, og bagte chokoladehorn af den ene halvdel, og kanelsnegle af den anden. Egentlig, er jeg ikke ret god til at bage kanelsnegle, de bliver ofte alt for tørre og tunge - men så var det jeg så Blomsterberg på tv, og hun lavede kanelsnegle i sådan nogle runde metalforme ( kan ikke huske hvad de hedder ) Det gør hun dels for at beholde den runde form, men også for -  hvad jeg synes er vigtigst, holde på remoncen, så sneglene forbliver fugtige og lækre, bløde og sprøde. Jeg var lidt skeptisk, men jeg fulgte alligevel hendes råd, og placerede min kanelsnegle i runde aluforme, da jeg ikke har de runde metalforme.


OG rådet virkede ! De blev klart de bedste kanelsnegle, jeg har bagt. På engang sprøde og svampede som kanelsnegle skal være. Hvis du ikke har en form til kanelsneglene, men gerne vil undgå at de åbner sig når du bager dem, så husk at bukke enden af sneglen ( se billede ) neden under selve sneglen, når du lægger dem på bagepladen. Så åbner de sig ikke.,

Grunddej

20 g gær
4 spsk vand
2 dl mælk
1 spsk sukker
1/2 tsk salt
40 g smør
1 spsk olie
ca 6 dl hvedemel


Fyld til chokoladehorn
75 g groft hakket mørk chokolade ( brugte toms 57 % )

Remonce til snegle
ca 40 gram blødt smør
2 spsk kanel
3-4 spsk sukker

Mængderne til fyldet skal dobles op, hvis du kun laver kanelsnegle/horn af dejen.


Rør gæren ud i lunken vand og mælk. Tilsæt sukker, salt, lunet smør og rør melet i lidt efter lidt, til dejen slipper. Rul dejen ud til en rund plade (horn) til en firkant (kanelsnegle). Del den runde plade i 8 trekanter, drys godt med chokolade på midten af trekanten, og rul den sammen fra den brede ende. Slut med spidsen underst.
Rør fyldet til sneglene godt sammen. Smør fyldet på firkanten til sneglene, rul den sammen og skær den ud til snegle. Tryk dem lidt, så de bliver flade.
Pensl med et sammenpisket æg.
Bages ved 180 grader i 15 min.

5 kommentarer:

 1. Godt trick med enden af sneglen - det havde jeg ikke tænkt på. Uh, og jeg elsker kanelsnegle. Det er forfærdelig længe siden, jeg sidst har fået det, så nu sidder jeg og bliver pivhamrende lækkersulten! :-D

  Hav en skøn weekend!

  SvarSlet
 2. Lækkert, jeg kan nu også ret godt lide kanelsnegle som jeg tit bager med lidt hakket æble i også.

  Det er ofte når jeg bager at jeg lager tager noget af dejen og ofrer den i kanelsneglens tegn :-)

  De ser rigtig godt ud dem du har lavet.

  Bedste Hilsner
  Søren

  SvarSlet
 3. Hej Piskeriset,
  ja, det er så farligt at læse madblogs - Man bliver sulten :-)
  Prøv bare tricket, det virker.
  :-)
  Boegeskov

  SvarSlet
 4. Hej Søren,
  Tak for din ros. Æbler i kanelsnegle, det må jeg da prøve næste gang.
  :-)
  Hilsner
  Boegeskov

  SvarSlet
 5. Hej.

  Jeg kunne rigtig godt tænke mig, at bage dine kanelsnegle her til min 25 års fødselsdag, og vil derfor gerne høre om hvor mange snegle der kommer ud af ovenstående opskrift?

  Tak for en dejlig blog :)
  Mvh. Hanne

  SvarSlet