Her er retten tilsat ekstra saabal oelek. |
Broccoli-penne
til 2 pers.
400 g. broccoli.
½ - 1 fed hvidløg.
1 stor håndfuld persille.
150- 200 g. pasta penne.
40 g. hakkede mandler.
1-2 spsk. citron saft.
1 spsk. olie.
¼ - ½ spsk. Sambal Oelek.
Salt
Peber
Kog broccolien al dente i vand med salt under låg i ca. 8 minutter.
Pil og hak imens hvidløget. Skyl persillen, dup den tør, pluk bladene af stilkene og hak dem groft. Kog penne- pastaen efter anvisningen på pakken i rigeligt vand med salt i ca. 8 minutter, til den er al dente, hæld den i en sigte og lad den dryppe af. Gem ca. 4-6 spsk. af kogevandet.
Hæld vandet fra broccolien, hæld koldt vand over den og læg ca. 1/3 af broccolien (de små buketter) til side. Purér resten til en homogen, tyktflydende sauce med hvidløg, persille, mandler, citron saft lidt vand fra pastaen og olie. Krydr saucen med salt og evt. Sambal Oelek.
Bland den meget tykke sauce med pastaen og broccolibuketterne.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar