mandag den 6. december 2010

Broccoli-penne

Mit forhold til broccoli er en smule ambivalent. På den ene side er det jo en god og sund grønsag, som vi vel ikke kan få for meget af. På den anden side er jeg ikke helt så vild med smagen af broccoli, så derfor kan jeg godt li´opskrifter der maskerer broccolien en smule, som i denne pastaret. Pastaen vendes i en slags "broccolipesto", som foruden broccoli laves med citron, persille, hvidløg, mandler og sambal oelek. Sambal oelek er en stærk chili-pasta. Hvis man ikke er til den stærke sambal oelek, kan den sagtens undværes. Den giver dog retten en skarp kant, som klæder den godt. Broccolipestoen kan også bruges uden pasta ,til fx at smøre på brød eller som dip, til andre grønsager.Her er retten tilsat ekstra saabal oelek.


Broccoli-penne

til 2 pers.

400 g. broccoli.
½ - 1 fed hvidløg.
1 stor håndfuld persille.
150- 200 g. pasta penne.
40 g. hakkede mandler.
1-2 spsk. citron saft.
1 spsk. olie.
¼ - ½ spsk. Sambal Oelek.
Salt
PeberKog broccolien al dente i vand med salt under låg i ca. 8 minutter.

Pil og hak imens hvidløget. Skyl persillen, dup den tør, pluk bladene af stilkene og hak dem groft. Kog penne- pastaen efter anvisningen på pakken i rigeligt vand med salt i ca. 8 minutter, til den er al dente, hæld den i en sigte og lad den dryppe af. Gem ca. 4-6 spsk. af kogevandet.
Hæld vandet fra broccolien, hæld koldt vand over den og læg ca. 1/3 af broccolien (de små buketter) til side. Purér resten til en homogen, tyktflydende sauce med hvidløg, persille, mandler, citron saft lidt vand fra pastaen og olie. Krydr saucen med salt og evt. Sambal Oelek.
Bland den meget tykke sauce med pastaen og broccolibuketterne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar