onsdag den 8. december 2010

Kalkun serveret med dryp af barbecue sauce

Krydderkartofler og rød coleslaw. Rød colesalw fordi det er jul, og fordi den passer godt sammen med den sur/søde barbecue sauce. Kalkunbryst er jo fedtfattigt og et reelt stykke kød, men det kan nemt blive tørt og kedeligt, hvis det ikke marineres godt, og steges ordenlig. Normalt har jeg nok været tilbøjelig til at stege brystet lidt for længe, det har jeg nu prøvet at ændre. Igår fik jeg et saftigt stykke kalkun, ved at stege kalkunen ved 180 grader i ca 35-40 min, til centrumtemperaturen er 78. Derefter lod jeg den hvile i 10 min under folie, så centrumtemperaturen kom op på 83. Jeg marinerede kalkunen i olie og grillkrydderi fra santa maria, og lod den trække 3-4 timer. Jeg "efter-marinerede" kalkunen i barbecue saucen, efter kalkunen havde fået 20 min i ovenen. Slutresultatet blev et dejligt stykke mørt og saftigt kalkunbryst.

Barbecue sauce 

100 gram farin
1 dl hvidvinseddike
1 finthakket løg
2 spsk dijon sennep
1 fed hakket hvidløg
2 spsk akaciehonning

Kom alle ingredienser i en gryde, og giv det er opkog. Lad det derefter simre ved lav varme i 25-30 min, indtil det bliver lidt tykkere. Lad det køle af.
Saucen kan bruges til både at marinere kalkunen i, og som sauce til kødet og kartofler. Det er en kraftig sauce, så brug den i dryp.


Rød coleslaw

2 pers.

250 gram fint snittet rødkål
2-3 revne gulerødder
3 spsk drænet yoghurt 10 %
2 spsk mayonnaise
1 tsk hvidvinseddike
lidt sukker
salt

Bland Yoghurt, mayonnaise, hvidvinseddike og sukker. Smag dressingen til, den må gerne være syrlig. Bland grønsagerne i dressingen, vend godt. Lad den trække i køleskab. Gerne 1 time.

Krydderkartoflerne er små kartofler, jeg har vendt i en blanding af olie, paprika, estragon og oregano. Bagt i ovn ved 180 grader i 40 min.2 kommentarer:

 1. Uhm, det ser godt ud :-) BBQ sauce er en sikker vinder....

  Mnage hilsner
  birthe

  SvarSlet
 2. Tror jeg til sommer vil afprøve div. BBQ saucer.. der er jo mange forskellige måder at lave den på.

  :-)

  Boegeskov

  SvarSlet