torsdag den 17. marts 2011

Lav lige dem her !

Nogle gange tænder jeg computeren og tænker "Jeg er alt alt for træt til at blogge nu, meeen jeg kan da lige gå ind og læse de blogs jeg ellers følger. Se om der skulle være nye spændende indlæg"  Underligt nok, så går der ikke mange minutter, før jeg er godt og grundigt spundet ind i blogland, og straks selv får helt vildt lyst til at skrive et indlæg. Så det må jeg gøre nu.

Nå - Men som jeg vist har skrevet før, er der bare nogle opskrifter som havner i kategorien "laves A.S.A.P"  Det er gældende for disse her bagte rødløg med oste/spinatfyld. De er virkelig pragtfuldt tilbehør til en god middag med okse eller kalvekød. Det er hos Birthe, som blogger på newyorkerbyheart, jeg har set de her sjove bagte løg, som smager rigtig godt. Tak for den super gode ide.
Der er dog en ting man skal være omhyggelig med, og det er at dække rødløgene godt over med folie, ellers svinder løgene ind til ingenting, og de bliver helt mørke !!   


Bagte rødløg med oste-/spinatfyld

4 pers


2 store rødløg
50 g flødeost naturel, light
2 skiver multikerne toastbrød, skorper fjernet
½ æg eller en pasteuriseret æggeblomme
1 spsk. mayonnaise
1/4 dl skummetmælk
1 dl fintrevet parmesanost
salt, friskkværnet peber
50 g frisk spinat

Del rødløgene på langs og derefter i skaller og læg dem i et letsmurt ovnfast fad.
Skyl spinaten godt. Varm lidt olie op i en gryde og kom spinaten i, sauter til den er faldet sammen, krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Hæld det i en sigte og pres lidt ned på det, så overskydende væske kan løbe fra. Hak det derefter groft.
Pluk brødet i små stykker med fingrene, med en kniv eller kom det i en foodprocessor og kør til det er findelt, uden at være så fint som rasp.
Rør flødeost med mayonnaise, mælk, æg, salt og friskkværnet peber. Rør kun 2/3 af brødkrummerne, 2/3 af parmesanosten i og alt spinaten i.
Fordel fyldet i skallerne og drys med resten af brødkrummerne og parmesanosten. Dæk med stanniol og sæt i en 175 grader varmluft i 45 minutter. Efter de 45 minutter, tages stanniolen af og den gives et par minutter under grill, så overfladen bliver gylden og sprød.
4 kommentarer:

 1. Hejsa :)

  Jeg så dem godt hos Birthe, jeg skal altså også prøve at lave dem snart. De ser simpelthen så gode ud :)

  De bedste hilsner fra
  Anita
  Liv og Mad

  SvarSlet
 2. Ja, vi var altså helt solgte til dem og de skal helt sikkert laves igen!! :-)

  Godt tip med at dække dem helt til, det fik jeg vist ikke skrevet....

  God weekend!

  KH
  Birthe

  SvarSlet
 3. Hej A,
  De er rigtig sjove, og smager tilmed rigtig lækkert ..
  :-)

  SvarSlet
 4. Hej B,
  Håber du har haft en god weekend, trods alt.
  Jo, du skriver også løgene skal dækkes af med folie, jeg ville bare lige gør det tydeligt, da jeg har dårlig erfaring med ikke at følge det råd..
  :-)

  SvarSlet