onsdag den 1. december 2010

Yoghurtparfait med hindbær

Så er der kommet lidt jul på bloggen, det må man godt, nu det er den første december. Der er dog ikke gået jul i mit indlæg endnu, tværtimod - For jeg er egentlig ude i en sommerspise, en skøn skøn sommerspise.
Yogurtparfait med hindbær. Frisk og let, uden for meget fedt. Jeg har ofte lavet yoghurtis, men har aldrig rigtig fundet opskriften. Resultatet er altid blevet en lidt for "vandet" udgave af en is, som gerne skulle blive mere blød. I denne har udgave skal der bruges drænet yoghurt, og det er måske det, der gør den så meget bedre, end den jeg plejer at lave med alm. yoghurt. Husk at tage den ud i god tid, før den skal bruges ! Gerne 15 min.

Et friskt pust til 1 december..


Yoghurtparfait med hindbær


300 g hindbær ( friske eller frosne )
75 g rørsukker
4 past. æggebæommer
25 gram flormelis
1 stor spsk vaniliesukker
250 g drænnet yoghurt 10 %


Jeg brugte frosne hindbær, lod dem tø op, og hældte dem over med kogende vand.
Blend bærrene med rørsukker, vend derefter pureen med yoghurt. Pisk æggeblommerne med vaniljesukker og flormelis.Vend det hele sammen, og frys det i portionsforme. De skal fryse min. 4 timer.
Server evt. med friske bær.


Jeg brugte børnevenlige plastic-glas til børnene samt folieforme, så jeg kunne få dem ud og servere dem på tallerken også.

2 kommentarer:

 1. Uhmm, hvor ser det godt ud :-)

  Jeg har de samme erfaringer som dig, synes at det bliver for vandet. Men jeg må prøve denne opskrift - tak. Flot nyt billed du har fået på bloggen....

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 2. Hej Birthe
  Tak skal du ha`:-)
  Synes lige der skulle lidt jul til...

  :-)

  Boegeskov

  SvarSlet