tirsdag den 9. november 2010

Ota-solgryn

Kan blive til disse herlige havregrøds-boller, som jeg bager i vildskab for tiden. Bollerne bliver dejligt "lette" og de kan holde sig friske længe. Dejen kan koldhæve i køleskabet ( ca 8-10 timer ) eller de kan hæve alm. ved stuetemperatur, i ca 1 time. Husk at afkøle havregrøden, før den tilsættes væsken og gæren.

Havregrøds-boller




ca 10 stk.

2 dl lunkent vand
25 gram gær
4 dl kogt havregrød
1 dl syrnet mælkeprodukt ( fx kærnemælk, A-38 eller yoghurt )
1 spsk salt.
ca 200 g grahamsmel eller speltmel ( disse er lavet med grahamsmel)
ca 200 g hvedemel

Opløs gæren i vand. Rør havregrøden i, og tilsæt alt undtagen hvedemel. Rør hvedemelet i, til konsistensen er fast, men stadig lidt klistret. Dejen hæver koldt i køleskabet 8-10 timer, eller ved stuetemperatur i 1 time.
Afsæt med to skeer boller på en bageplade, og lad dem efterhæve 15 min. De kan pensles med æg, vand eller mælk.. Bages i 15-20 min ved 225 grader. Lad dem køle af på en bagerist.   


2 kommentarer:

  1. Ih, hvor ser de lækre ud - de skal helt klart afprøves :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet