mandag den 8. november 2010

Indisk Curry

Med kylling, kartofler og blomkål. En dejlig hygge-ret, som giver varmen på en kølig efterårsdag i november. Retten her laves med letmælkyoghurt, som bevirker at curryen bliver en anelse "grumset". Yoghurten kan evt. udskiftes med lidt piskefløde, så smagen bliver mere rund og cremet, desuden undgår man det "grumsede" udseende. Man kan servere curryen med ris, eller evt. øge mængden af kartofler og blomkål, og dermed spise den som den er, uden ris.


Indisk Curry med kylling, kartofler og blomkål.


Til 4. pers.

2 løg
2 fed hvidløg
2 tsk olie
1 spsk garam masala (indisk blandingskrydderi, fås i større supermarkeder)
1 spsk karry
1 dåse hk. tomater
1 lille dåse tomatpure
2,5 dl vand
250 g kartofler i tern
300 g blomkål i små buketter.
salt
2 kyllingefileter
3 dl letmælksyoghurt
200 g fine ærter

Hak løg og hvidløg, svits det i olie i en gryde.Tilsæt masala og karry, og lad det svitse med et øjeblik. Tilsæt hk. tomater, tomatpure og vand. Derefter skal det simre i 10 min under låg. Kartoflerne, blomkål og kylling tilsættes, og koges i ca 25 min. Herefter tilsættes yoghurt og ærterne og retten simrer i 5-6 min. Smag curryen til, og server den med ris og frisk koriander (evt. persille istedet for)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar